Malena Ernman om dotterns miljökamp: ”Greta är lycklig”

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Artisten Malena Ernman gästade TV4 Nyhetsmorgon och pratade om sina pågående föreställningar. Men hon fick även svara på hur det är att vara mamma till 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg.

– Jag ser att min dotter är lycklig och det var längesedan hon var det, säger hon.

På långfredagen medverkade den musikalaktuella artisten Malena Ernman i TV4 Nyhetsmorgon. Hon pratade om sina kommande sommarkonserter på Dalhalla och den pågående musikalen ”Så som i himmelen” i vilken hon gestaltar huvudkaraktären Gabriella.

Samtidigt som Malena Ernman har fullt upp på hemmaplan är hennes dotter, klimataktivisten Greta Thunberg, ute på världsturné.

– Ärligt talat har jag ingen aning om vad hon gör just nu. Hennes pappa Svante är med hela tiden, säger Malena Ernman i Nyhetsmorgon.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Pappa Svante Thunberg är med Greta Thunberg hela tiden.

”Jag är först och främst mamma”

I samma veva som artisten satt i Nyhetsmorgon-soffan var dottern på plats i Rom i Italien. Där talade Greta Thunberg om klimatet inför 25 000 åskådare. På påskafton önskade hon glad påsk från Schweiz i ett inlägg på Instagram.

Programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist undrade vad det finns för utmaningar med att vara mamma till en av världens just nu mest uppmärksammade personer. Malena Ernman berättar att de får ta emot en hel del hot och hat – men lyfter ändå de positiva sidorna.

– Jag är först och främst mamma och jag ser att min dotter är lycklig, och det var längesedan hon var det. Det är det viktigaste, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE