Gustaf Skarsgård om rivaliteten till sina bröder: ”Blev jätteavundsjuk”

Av: Jakob Meijer, Rebecka Ljung

Publicerad:
1 av 3

De gör succé utomlands med sina respektive karriärer.

Men visst finns det rivalitet mellan bröderna Skarsgård.

– Oh, ja. Det går inte att komma ifrån, säger Gustaf Skarsgård i podden ”Nemo möter en vän”.

Gustaf Skarsgård, 36, syns i populära serien ”Vikings”, Bill Skarsgård, 26, är aktuell med nyinspelningen av skräckfilmen ”Det” och Alexander Skarsgård, 40, har svingat sig fram i lianer i storfilmen ”Tarzan”.

Det går onekligen bra för bröderna Skarsgård. Genom barndomen har det dock funnits rivalitet, framförallt mellan Gustaf och Alexander. Det berättar han i ”Nemo möter en vän”.

– Man tävlar först om föräldrarnas uppmärksamhet, man positionerar sig själv i relation till varandra. Om man ska komma vidare i livet måste man hitta en relation till det där, säger Gustaf Skarsgård och fortsätter.

– Så länge man känner sig trygg och tycker om sig själv är det lätt att inte börja tävla. Om jag känner mig dålig och oälskad, kan jag verkligen känna mig avundsjuk mot alla i min omgivning.

Pappa Stellan Skarsgård har påverkat

Han menar att deras pappa, Stellan Skarsgårds, 65, karriärsval påverkat hans egen syn på karriär.

– Som skådespelare är man ju utsatt. Vad blir nästa jobb? Är det nån som vill ha mig? Det är inbyggt, på grund av att man är beroende av att nån ska bjuda upp dig, säger han.

– Vi har vuxit upp med en pappa som haft den här osäkerheten. Jag tror att många av oss har värderat oss själva på de premisserna. Att ditt värde är lika med ditt karriärsvärde.

”Fortsätt vara en Hollywood-hunk!”

Gustaf Skarsgård förklarar att han försöker tänka annorlunda numera. Men det händer fortfarande att han kan bli avundsjuk på sin bror Alexander Skarsgård.

– Jag blev inte alls så avundsjuk när han fick rollen som Tarzan, säger han.

– Men jag blev jätteavundsjuk när han fick jobba med Lars von Trier. Jag kände: Det där är det ju jag som ska göra. Jag är ju den svåra konstnären. Fortsätt vara Hollywood-hunk!

Publicerad:

LÄS VIDARE