Takida-sångaren ställer in sitt sommarprat

Av: Jakob Meijer, Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Robert Pettersson, sångare i Takida och Stiftelsen, ställer in sitt sommarprat.

Han tvingas lämna återbud på grund av den depression som han lidit av under flera år, skriver SR.

– Vi har in i det sista hoppats på att det skulle gå att genomföra. Han hade börjat jobba på programmet och ville så väldigt gärna göra det, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Robert Pettersson.
Foto: Stefan Jerrevång
Robert Pettersson.

Robert Pettersson skulle ha sommarpratat fredag den 11 augusti. Men nu tvingas han ställa in.

– Jag är ledsen att jag inte kan medverka i år, men hoppas att jag får möjlighet att återkomma vid annat tillfälle, säger Robert Pettersson till SR:s hemsida.

Populär repris ersätter

I stället för Pettersson kommer man nu att sända Henrik Dorsins hyllade sommarprogram från 2012.

– Det har varit lite upp och ner under en längre period, men vi har in i det sista hoppats på att det skulle gå att genomföra. Han hade börjat jobba på programmet och ville så väldigt gärna göra det. Vi hade dörren öppen så länge vi kunde, men det var väldigt nyligen som vi konstaterade att det inte gick, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Vad skulle programmet ha handlat om?

– Det var en stark och väldigt personlig berättelse som vi ska låta vara till den dag då Robert kan berätta den. Förhoppningsvis i Sommar, säger Bibi Rödöö.

Sommarvärdar har ställt in förr: Bland annat dirigenten Sixten Ehrling 2000, Lena Nyman 2004 och Lars Norén samma år. Man har löst avhoppen på olika sätt. På fredag sänder Sveriges Radio komikern Henrik Dorsins sommarprat från 2012 i repris.

– Henriks sommarprogram var så speciellt. Det var som en liten föreställning, en kabaré, och han lade ner så otroligt mycket tid och kraft och omsorg på programmet. Programmet bandades live, han hade fem musiker med sig och sjöng alla specialskrivna låtar själv. Det känns roligt att få lyfta fram det igen, mitt i det tråkiga, säger Bibi Rödöö och fortsätter:

– Vi vet att Roberts program har varit efterlängtat. Han har en jättestor publik och har väldigt många som tycker om honom som person och ville höra honom prata och berätta. Så det är så synd, men det viktigaste i det här är att vi tänker på Roberts hälsa och att han mår bättre.

Tvingas ta läkemedel

Robert Petterson har tidigare i en intervju med Nöjesbladet pratat om sin depression. När sångaren gästade podcasten ”Värvet” förra året berättade han att han fortfarande tvingas ta antidepressiva läkemedel.

– Jag har varit ut och in på psyket, jag vet inte hur många gånger. Inga långa perioder, men minst en vecka. Sen är man tillbaka igen, säger han i podcasten.

Samtidigt förklarade han att han ser sitt tillstånd som en gåva.

– Det här har jag fått för att jag ska göra något med det. Jag använder det i musik och jag använder det när jag träffar nya människor. Ibland vill jag liksom rädda världen men det går ju inte. Det går inte att rädda världen men du kan rädda många genom att finnas där.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Robert Pettersson, som inte vill kommentera ytterligare.

Publicerad:

LÄS VIDARE