Dan Hylander: Vore förfärligt om en hel sommar försvann

Av: Christina Nordh

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett coronaögonblick … Dan Hylander, 65, som så många andra artister tvingas hålla sig hemma i sommar istället för att turnera.

Dan Hylander jobbar med en ny platta istället för att turhera i sommar. – Jag tänkte bli klar till september, sen får vi se om den tidsplanen håller, säger han.
Foto: JESSICA GOW/TT
Dan Hylander jobbar med en ny platta istället för att turhera i sommar. – Jag tänkte bli klar till september, sen får vi se om den tidsplanen håller, säger han.

– Det är väl lite jobbigt med flyttade och inställda gig, men de är flyttade till september med ett visst hopp om att de blir av då. Vi får väl se. Jag är ju van vid att jobba hemma, så jag fortsätter med det.

– Jag har en studio här så jag håller på med en platta. Den är egentligen inte helt ny, utan jag fräschar upp lite udda material som funnits på samlingsplattor som inte finns digitalt. Så jag håller på att fräscha till dem och sen lägger vi till ett par tre helt nya spår, så det blir ett slags pyttipanna. Det är faktiskt lite spännande.

När tänkte du bli klar med den?

– Jag tänkte bli klar till september, sen får vi se om den tidsplanen håller. Just nu gör jag två spår till en hyllningsplatta till Magnus Lindberg och sen är det väl dags för Ola Magnell. Det är mycket trist – men det är roligt att göra hyllningsplattor i och för sig.

Hur skyddar du dig, har du helt isolerat dig?

– Nej, jag går väl ut och handlar och åker till läkaren och får en vitaminspruta, det gör jag faktiskt. Annars försöker jag hålla mig hemma. Det är lite jobbigt att man inte kan ha några sociala tillställningar, det är inga middagar. Sen har jag min mamma som är sjuk i Malmö. Det är jättejobbigt att jag inte kan åka ner.

Hur håller du kontakten med henne?

– Ja, det blir ju via telefon.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Åh, herregud, att gigen kommer igång. Det vore ju förfärligt om en hel sommar försvann, för alla. Det är ju vår stora jobbperiod när det handlar om livesidan, det blir tufft. Men vad sjutton gör man? Det är som det är.

Namn: Dan Hylander.
Ålder: 65.
Familj: Sambon Alexandra. Barnen Amanda, 28, och Aaron, 22.
Bor: Stockholm.
Yrke: Musiker.

Publicerad: