SVT stoppar inte Martin Timell

Streamar fortfarande flera avsnitt med den anklagade tv-profilen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

SVT stoppar inte Martin Timell.

På kanalens streamingtjänst Öppet arkiv visas fortfarande flera program med tv-profilen.

– Vi har kommit fram till att de spelades in för 30 år sedan och därför får de ligga kvar, säger Victoria Nordansjö, pressansvarig på SVT.

SVT gör tvärtemot konkurrenterna och fortsätter att streama program med Martin Timell trots anklagelserna mot honom.

– Vi har givetvis nolltolerans när det gäller sexuella kränkningar, men de program vi har i vårt arkiv med Martin Timell är mellan 20 och 30 år gamla och spelades in precis i början av hans karriär, säger Victoria Nordansjö, pressansvarig på SVT.

TV4 lyfte ”Äntligen hemma” ur tablån, både nya avsnitt och repriser, när Martin Timell-skandalen rullades upp. Kanalen plockade också bort gamla avsnitt av heminredningsprogrammet från TV4 Play.

Även i Finland har sändningarna av ”Äntligen hemma” stoppats. Kanal 5 beslutade sig också för att inte sända ett avsnitt av programmet ”Fiskefeber” där Timell medverkade.

Timells genombrottsprogram finns på SVT

Dessutom drog förlaget Norstedts in Timells storsäljande bok ”Hemmafixaren” när tv-profilen polisanmäldes för våldtäkt av en tidigare medarbetare.

Men på SVT ligger flera program med Timell kvar. På kanalens streamingtjänst Öppet arkiv ligger bland annat flera avsnitt från Martin Timells genombrottsprogram ”Bullen” tillgängliga.

Har ni diskuterat om programmen skulle tas bort?

– Ja, vi har diskuterat det här och gått igenom programmen, men kommit fram till att de spelades in för 30 år sedan och därför får de ligga kvar, säger Victoria Nordansjö.

– När det gäller Martin Timell och det han anklagas för så handlar det om hur han har agerat i den redaktionella miljön på TV4 och under inspelningar av ”Äntligen hemma”, efter att han lämnat SVT. De program och klipp som vi har är från precis i början av hans karriär.

Publicerad:

LÄS VIDARE