”Farmen”-profilen kritisk mot TV4 – efter orden i ”Idol”

Gina Dirawis skämt om Ben Mitkus uppbrott kritiserat

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Gina Dirawis skämt om Ben Mitkus uppbrott med sin flickvän fick många tittare att reagera.

”Farmen VIP”-profilen riktar nu kritik mot TV4 och programledaren.

– Känns inte så jättekul att man gör narr av mitt mående på TV4:s bästa sändningstid, säger Mitkus till Nöjesbladet.

”Hörni, det har varit kämpigt för Sverige den här veckan. Ingen verkar kunna styra det här landet. Och Ben Mitkus har blivit dumpad. Det är för jävligt”, skämtade Gina Dirawi, 27, i fredagens veckofinal av ”Idol”.

Men skämtet gick inte hem hos alla tittare – tvärtom. I sociala medier reagerade flera och menade att det var elakt. Även Ben Mitkus, 23, ”Farmen VIP”-profil och Youtubestjärna, som nyligen genomgått ett smärtsamt uppbrott från flickvännen Nicci Hernestig, 19, ifrågasatte genast TV4 på sin Instagram.

Gina Dirawi: Rest in peace, Ben Mitkus förhållande

För Nöjesbladet utvecklar han:

– Jag satt väl hemma och plötsligt ser jag att det är flera tusen som skriver till mig privat om att programledaren på ”Idol” precis dragit ett skämt på min bekostnad, ett onödigt skämt som ingen tyckte var roligt tydligen, säger Ben Mitkus.

– När jag väl kollade sen så ser jag hur hon säger bland annat ”RIP Ben Mitkus förhållande” samtidigt som hon fnittrar. Känns inte så jättekul att man gör narr av mitt mående på TV4:s bästa sändningstid. Blev faktiskt ledsen och förstod inte vad poängen var, det var ju inte uppmuntrande direkt.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

TV4:s svar på kritiken

På sin Instagram uppmanar han sina följare att inte kasta skit på Gina Dirawi. Men han berättar att han är besviken på programledaren och TV4.

– Jag tycker ingen ska få hat. Men man borde ifrågasätta och fråga varför och till vilket syfte? Det var ju Gina som sa det, sen vet jag inte om det ligger manus bakom det. Men hon gick ändå med på det. Ja, jag är lite besviken på både TV4 och Gina. Det kändes inte rätt.

På fredagskvällen svarade TV4 på kritiken:

– Vi kommenterar ofta aktuella händelser i Idol, så även ikväll, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”.

Publicerad:

LÄS VIDARE