Fredrik Hallgren: Jag kickades från julkalendern

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Fredrik Hallgren skulle just nu ha spelat in årets julkalender.

Men trots att Baluba tillfrågat honom om rollen fick han kicken.

– Jag tyckte de skötte det jävligt fult, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Skådespelaren Fredrik Hallgren som syns i tv-serien ”Bonusfamiljen” på SVT avslöjar i podcasten ”Nemo möter en vän” att han blev dumpad från sin planerade medverkan i årets julkalender ”Storm på lugna gatan”

– Jag har inget jobb nu. Jag skulle ha filmat julkalendern men så hörde de att jag gjorde Sundefilmen så då tyckte de att det är för likt. Så jag fick kicken, säger han i avsnittet och fortsätter:

– Jag tyckte de skötte det jävligt fult.

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Fredrik Hallgren

”Bad om ursäkt”

Enligt Hallgren fick han ett sms där det framgick att andra provfilmade för hans roll i julkalendern. Han bad då sin agent undersöka situationen.

– De ringde inte mig från Baluba förrän ganska sent och bad om ursäkt för att de inte skött det så snyggt. Hade de inte gjort det hade jag inte alls gillat dem men jag tyckte att det var bra att de ringde tillslut. Även fast det tog tid uppskattade jag det verkligen.

Enligt Hallgren skulle han ha jobbat med inspelningen från januari till april. Istället har han nu en lucka i kalendern vilket stressar honom.

– Det är jävligt stressande. Vi har renoverat källaren för vi hade vatten i hela källaren förra julen. Det har kostat så mycket pengar att jag inte ens orkar tänka på det för då bryter jag ihop. När det kommer en lucka utan jobb, speciellt när man ligger back är det panik och tungt som fan.

”Valde att gå vidare”

Enligt Baluba tillfrågades Fredrik Hallgren om att spela rollen som pappa Trond i årets julkalender.

”När vi förstod att han tackat ja till rollen som Sunes pappa i julfilmen, en långfilm som marknadsförs parallellt med sändningen av julkalendern och dessutom hade inspelningar av Bonusfamiljen som krockade med våra så valde vi tillsammans med SVT att gå vidare”, skriver Balubas vd, Linnea Kia, i ett mejl till Nöjesbladet.

Enligt Kia ska hans agent ha meddelats när beslutet var fattat.

”Jag vet inte om någon annan skådis hann kontaktas före beskedet lämnades. Samtalet som du refererar till där ’vi bad om ursäkt’ skedde för att vi förutom kontakten med agenten också ville prata med Fredrik personligen. Vi har aldrig uppfattat att det funnits någon konflikt kring detta utan har en god relation till Fredrik, som vi tidigare jobbat med och hoppas på att få jobba med igen”.

Publicerad:

LÄS VIDARE