Aftonbladets läsare har makten – delar ut Guldbaggepris

Sista dagen i fas 2 – snart blir tio filmer tre

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det är du som bestämmer och kampen hårdnar.

För andra året i rad utses Guldbaggens publikpris av Aftonbladets läsare och i morgon blir tio filmer tre.

– Det känns jätteroligt att återupprepa prestigesamarbetet från förra året, och låta folket bestämma över priset där ingen jury har makten, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Nu är det dags att summera filmåret, och precis som i fjol får Aftonbladets läsare möjlighet att med start i dag rösta fram sin favoritfilm, som tilldelas Guldbaggens publikpris.

– Vi lägger mycket kraft på filmjournalistik med egna Sverigeunika intervjuer med Hollywoodstjärnor såväl som med våra svenska skådespelare, och recensioner. Samarbetet med Guldbaggen och Svenska Filminstitutet känns som hand i handske, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Vid midnatt i dag stänger fas 2, i morgon presenteras de tre filmer som kvalat vidare till den tredje och sista röstningsfasen. Den håller sedan på till och med 22 januari.

Flera av skaparna av de kvarvarande filmerna kampanjar nu för fullt i sociala medier för att ragga röster till det prestigefulla priset.

1 av 2 | Foto: Claudio Bresciani/TT
Aftonbladets läsare har makten – delar ut Guldbaggepris

”Enormt engagemang”

Förra året var det dramafilmen ”Sameblod” som kammade hem priset, en specialformgiven statyett.

– Vi är glada över att för andra året i rad kunna utse Guldbaggens publikpris i samarbete med Aftonbladet. Förra året skapade röstningsprocessen ett enormt engagemang kring svensk film från både publik och filmbransch. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med och bestämma vem som får motta den fina statyetten på Cirkus scen den 28 januari, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, kommunikationschef på Svenska Filminstitutet. 

Molin leder

Skådespelaren och komikern Emma Molin leder årets direktsända gala på på Cirkus den 28 januari.

Omröstningen hittas på guldbaggen.aftonbladet.se. Du kan rösta en gång om dagen. Alla som röstat har chansen att vinna VIP-biljetter till galan på Cirkus i Stockholm.

– Det är en lysande chans för alla filmfans att vinna en plats på den stjärnspäckade galan, säger Andreas Hansson.

Fotnot: Omröstningen för Guldbaggens publikpris hittar du här: guldbaggen.aftonbladet.se

Publicerad:

LÄS VIDARE