”Gift vid första ögonkastet”-profilen om näthatet

Niclas Gråberg: ”Skriver att jag är psykopat”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Niclas Gråberg är inte helt nöjd med hur han framställs i ”Gift vid första ögonkastet”.

Till Nöjesbladet säger han att det skrivits flera hatkommentarer om honom i sociala medier.

– De skriver att jag ser ut att vara en psykopat, säger han.

Årstabon Niclas Gråberg är just nu aktuell som en av deltagarna i SVT:s realityserie ”Gift vid första ögonkastet”.

Programmets experter har parat ihop honom med Miha Alvesson, även hon från Årsta, och redan vid altaret slår det gnistor om paret.

Men efter bröllop kommer vardag och när paret lämnar smekmånaden på Gotland öppnar Niclas Gråberg upp om en av sina mindre bra sidor: sitt heta temperament.

– Jag har jobbat med min frustration i ganska många år och varit öppen med mina chefer om vad jag behöver jobba på och att jag behöver feedback och stöttning med det, säger Niclas Gråberg i programmet.

”Kan ta i lite ibland”

När Niclas Gråberg nu sett några av avsnitten tycker han att delen med hans temperament vinklats fel i programmet.

– De har blåst upp en del i programmet. Jag är inte så hetsig. Det är inte direkt så att jag kastar tallrikar i väggen, säger han och fortsätter:

– Det är klart att jag kan tända till och bli förbannad men det tror jag att de flesta kan. Det är inte så att jag blir helt tokig, säger han till Nöjesbladet.

Du säger ju själv i programmet att du skulle vilja få lite bättre självkontroll?

– Det är främst kopplat till fotboll. Där kan det slinka ut ett eller annat ord som jag inte riktigt står för när jag sen tänker på det. Jag kan ta i lite ibland.

Du säger även att du tagit upp problemet med dina chefer?

– Jag kan lätt bli frustrerad när saker inte blir som jag vill på jobbet. Då har jag pratat med mina chefer och sagt att de ska säga till om jag beter mig på ett dåligt sätt. Samtidigt tror jag inte att mina chefer skulle säga att det är ett problem. Det är ju inte så att jag slänger grejer.

1 av 3 | Foto: SVT
Niclas under fotbolls-VM i somras.

Får hatkommentarer

Efter att ha dejtat utan att finna lyckan sökte Niclas Gråberg till programmet i hopp om att experterna skulle hjälpa honom hitta rätt.

I kvällens avsnitt flyttar Miha Alvesson in hos Niclas och trots att de bara känt varandra en vecka så beskriver han det som både roligt och naturligt.

– Det var jätteroligt. Alltid kul att ha någon som bor med en och jag var rätt trött på att vara själv efter två år.

När Niclas Gråberg reflekterar över sin medverkan så här i efterhand är det inget han ångrar. Däremot så har han märkt av att det skrivits elaka kommentarer om honom på sociala medier och bloggar.

– Jag tycker det är fascinerande hur mycket folk analyserar allt man säger i programmet. Det är väldigt långa inspelningar och så får 10–15 meningar blossa upp och bli till jätteanalyser över hur jag är som person. Jag går från att vara en person till en karaktär, vilket jag kanske inte hade tänkt på så mycket innan, säger han och fortsätter:

– Folk kan vara ganska dryga i sitt sätt. Jag har läst många kommentarer om mig på sociala medier där folk skriver att jag ser ut att vara en psykopat. Det är inte så roligt att höra. Men folk får väl tycka det då, inte så mycket jag kan göra åt saken.

Nöjesbladet har sökt SVT för en kommentar.

”Gift vid första ögonkastet” sänds söndagar 22.00 i SVT

Publicerad:

LÄS VIDARE