Managementbolaget: Det är hemskt

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Det är skakande˝

1 av 7

Viola Beach och deras manager störtade med sin bil ned i Södertälje kanal, bekräftar bandets managementbolag för Aftonbladet.

– Det är en tragedi. Det är unga personer som de tre senaste månaderna åstadkommit så mycket. De var underbara människor, säger John Zagata på Bullit Management.

– Det är en jäkla förlust och en tragedi, säger Andreas Sjöqvist som spelade med sitt band Tussilago efter Viola Beach på Where's the music? i Norrköping.

Viola Beach bestod av gitarristen och sångaren Kris Leonard, gitarristen River Reeves, basisten Tomas Lowe och trummisen Jack Dakin. Tillsammans med sin manager Craig Tarry färdades de i den bil som störtade ned från den öppna E4-bron i Södertälje, efter att ha åkt igenom en bom. Alla fem var mellan 20 och 33 och beskedet har tagits emot med chock av de närmast bandet.

– Det är alltid en tragedi när någon dör, men när det är några som är såhär unga och som de tre senaste månaderna åstadkommit så mycket så är det hemskt. De var underbara människor och hade tagits emot så väl av alla i branschen, säger John Zagata på Bullitt Management.

Managern Craig Tarry hade i företaget jobbat tillsammans med Zagata i tio år när han på natten mot lördag satte sig i bilen för att köra bandet tillbaka till Arlanda.

– Jag vet att det funnits uppgifter om att han ska ha kört rattfull, men det kan jag lova att det inte är sant. Jag känner honom som en bror och han var väldigt beskyddande mot alla i sin närhet, han skulle aldrig göra något sådant, säger Zagata.

Vad tror du det var som hände?

– Jag kan tänka mig att han somnade vid ratten och vaknade av ljusen från bilarna framför, svängde in till vänster och kunde inte få stopp på bilen. De hade en och en halv dag i Sverige och sedan direkt tillbaka till England. Det var mörkt och tre och en halv timmes bilfärd. Det är en tragedi.

”Älskade att spela”

En rad andra har uttryckt sorg och bestörning över att ha förlorat medlemmarna i popbandet.

– De var ett fantastiskt band, ord kan inte beskriva förlusten. Så talangfulla och jobbade hårt, säger vännen och fotografen Georgia Park till Sky News.

– De var unika, deras passion och musik kunde man inte hitta något annat. De älskade varenda sekund de spelade.

”Man är från samma familj”

Andreas Sjöqvist spelar synth i Tussilago som spelade på samma scen, samma kväll som Viola Beach på Where's the music? i Norrköping. Han säger att han kände till bandet på förhand, att han hade hört att de skulle vara väldigt bra och att beskedet kom som en chock.

– Man känner ju att man är en del av samma familj när man spelar samma typ av musik, eller över huvud taget håller på med musik. Det är en jäkla förlust och en tragedi, säger han.

Andreas Sjöqvist berättar att han åkte förbi olycksplatsen på vägen hem bara någon timme efter olyckan ägt rum och att när rykterna började gå om att det var ett band som spelat i Norrköping började telefonen ringa.

– Vi hade familjemedlemmar som hörde av sig direkt. Det var fem pers i bilen, vi är fem pers i bandet och i samma ålder, samma intressen och samma livsstil. Vi har så otroligt mycket gemensamt. Man får perspektiv på grejer.

Hur tänker ni i bandet i dag?

– Vi ska ses ikväll och repa och prata om det då. Vi ska också försöka göra någon hedrande grej på sociala medier, kanske något musikaliskt till deras minne.

”Oerhört tragiskt för fansen”

Ametist Azordegan, musikjournalist, blev väldigt chockad när hon fick höra nyheten.

– Dels för att det är något som händer på svensk mark, dels för att det är så många individer som går bort. Att det känns som en väldigt stor tragedi, säger hon.

Vad kan du säga om bandet Viola Beach?

– De hade inte hunnit finnas så länge, de var väl aktiva ungefär ett och ett halvt - två år. De gjorde pop-musik/indie-pop som ibland gränsar till rock. Rätt nya, up and coming. De hade hittat sin publik via de här mindre kanalerna som soundcloud. Jag kan tänka mig att deras fans är oerhört illa berörda, det är jättetråkigt verkligen.

Mycket tid på vägarna

– Det är så himla tråkigt när något sånt här händer, säger Klas Isaksson i Den Svenska Björnstammen, som också spelade på Where's the music? men på Flygeln i Norrköping.

– Samtidigt förstår man att det händer eftersom man spenderar så mycket tid på vägarna. Men det är lika tråkigt varje gång det händer.

Gustav Bendt, tidigare i Moneybrother, spelade även han med sitt band Kriget! på samma scen på Dynamo, samma kväll som Viola Beach.

– Hörde om olyckan redan på lördagen, men det var först nu på morgonen jag förstod att det var dem, säger han. Det är skakande.

SE OCKSÅ

Vännen om Viola Beach: ”De var helt unika”

Publicerad: