Cecilia Ehrling har fått sitt andra barn

”Let’s Dance”-dansaren: ”Vi är maxlyckliga!”

Publicerad:
Uppdaterad:
Cecilia Ehrling och Fredrik Danemark.
Foto: OLA AXMAN
Cecilia Ehrling och Fredrik Danemark.

NÖJE

”Let’s Dance”-profilen Cecilia Ehrling Danermark har blivit mamma igen.

För Aftonbladet berättar hon om lyckan och den dramatiska förlossningen som slutade med akut kejsarsnitt.

– Jädrar så fort det gick innan han var ute.

”Let’s Dance”-profilen Cecilia Ehrling Danermark, 36, och maken Fredrik Danermark, 43, har blivit tvåbarnsföräldrar, något hon skriver om i ett inlägg på Instagram.

”Äntligen är han här, Hugos lillebror. Här knappa timmen gammal. Efter en lite halvdramatisk kväll/natt som slutade med akut snitt kom han äntligen ut. Allt gick bra och vi mår efter omständigheterna bra”, skriver hon bland annat.

Akut kejsarsnitt

Bland de som gratulerar till nytillskottet med kärleksfulla emojis och glada tillrop märks bland andra Kristin Kaspersen och Soraya Lavasani.

När Aftonbladet når Cecilia Ehrling som fortfarande befinner sig på BB berättar hon om lyckan men också om den dramatiska förlossningen.

– Det känns så skönt. Jag gick tolv dagar över tiden och det kändes mest som att man gick runt och trampade. När vi kom igång kände vi bara ”yes”. Men det känns jättebra även om man såklart är väldigt mör nu. Det var planerat som en vanlig vaginal födsel men sedan blev det akut kejsarsnitt. Jag fick ganska hög feber och värkarna avtog. Då fick jag värkstimulerande och det gillade inte den här lilla killen. Han mådde inte så bra och jädrar så fort det gick då innan han var ute.

Var ni nervösa?

– Jag har aldrig opererats tidigare och vid förra förlossningen var det en mardröm att det skulle ske. Men på något konstigt sätt hade jag det på känn och kände mig jättelugn. Nu blir vi kvar någon dag till på grund av snittet. Jag tog precis en liten promenad till badrummets, det var stapplande steg och ingen quickstep direkt.

Hur lyckliga är ni på en skala?

– Vi är maxlyckliga! Man vill bara att allt ska gå bra, det är det viktigaste. Men han mår bra och vill vara nära hela tiden, det blir mycket bebismys. Han är också så lik storebror.

Men vad knodden ska heta är inte bestämt?

– Nej, vi är inte hundra på det. Det är mycket diskussioner. Något kort och busigt namn vill vi nog ha.

Cecilia Ehrling Danermark och maken Fredrik Danermark träffades 2015 och har sedan tidigare sonen Hugo, 3.

Foto: Karin Törnblom/TT
Cecilia Ehrling Danermark dansar med Dan Ekborg i Let’s dance 2019.
Publicerad:

LÄS VIDARE