’Morran och Tobias’ årets humorprogram

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Johan Rheborg dubbelt prisad: ”Jag är jätteglad, såklart”

1 av 7

Johan Rheborg och Robert Gustafsson gör det igen.

Under Barncancergalan – det svenska humorpriset vann duon den tunga kategorin årets humorprogram för ”Morran och Tobias”.

– Vi har träffats några gånger för att se hur det känns och hur vi kan ta det vidare, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Under Kristallengalan tidigare i år vann de för årets program.

På måndagskvällen gjorde Johan Rheborg och Robert Gustafsson succé återigen.

Under Barncancergalan – det svenska humorpriset blev ”Morran och Tobias” årets humorprogram. Dessutom gick årets manliga humorprestation till Johan Rheborg för rollen som Morran.

– Det känns jättebra, för vi hade ett sådant stort gräl om att det ju är tre kilo brons i statyetten. Och det är ju en siffra som är lite svår att dela på två. Men det löste ju sig med en var, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet efter galan.

Oklart om fortsättningen

Johan Rheborg säger att de nu inte jobbar med ”Morran och Tobias”·

– Vi gör ingenting just nu, det lever av sig självt. Vi spelade in det hela under en hektisk månad förra året. Vi får smälta det här och se vad man gör framöver.

Är ”Morran och Tobias” lite som nya ”Ronny och Ragge”?

– Jag tycker att Ronny och Ragge känns som en skön nostalgicomeback. Det här är lite svartare. Vi sa när vi började med det här att vi ville göra figurer som man blev skrämd, äcklad och otäckt fascinerad av. Men som man ändå skulle vilja hänga med i ett dygn, och sedan åka hem. Det var lite målet att lyckas med det, säger Robert Gustafsson.

Ronny (Peter Settman) och Ragge (Fredde Granberg) som återförenades under en kort stund på galascenen lovordar duon.

– Min favorit gick och vann med ”Morran och Tobias”. Det är den typen av humor som jag älskar och jag tycker att den serien är jätterolig, säger Fredde Granberg och Peter Settman fyller i:

– Det är det här att man får skratta åt det vulgära och det som inte är ”fint nog”. Jag kan tycka att det är väldigt roligt.

”Humorn får oss att orka”

Nu avslöjar Robert Gustafsson att han och Johan Rheborg tittar på hur det blir med programmet i framtiden.

– Vi har träffats några gånger för att se hur det känns och hur vi kan ta det vidare. Sedan träffades vi en gång till och då har vi hittat lite spår som vi ska börja jobba på.

Kvällen handlade om både barncancer och humor, hur ser ni på det?

– Det är två ytterligheter så klart, jag tänkte också på det när jag såg inslagen. Men utan humor så blir livet mycket jobbigare. Skrattet är viktigt, säger Johan Rheborg.

– Det är väl det enda gemensamma som det här temat har med varandra, att humorn får oss att orka och se på livets goda och därmed få styrka att klara stora utmaningar. I övrigt finns det inget gemensamt för det som visades under kvällen var ofattbart, jag har väldigt svårt att ta in det överhuvudtaget. Jag blir väldigt ledsen, framför allt när det gäller barn, säger Robert Gustafsson.

Publicerad: