Marianne Rundström i tårar efter sista sändningen

Överraskades av kollegorna – mitt i sändning: ”Det har varit ett fantastiskt kul jobb”

Publicerad 2017-07-07

Här gör Marianne Rundström, 66, sin sista sändning.

Tv-profilen överraskades av kollegorna i direktsändningen av ”Gomorron Sverie” – och hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det är känslosamt men det är inte sorgligt, säger Rundström till Nöjesbladet.

Hon har jobbat på SVT i över 20 år. I dag gjorde den folkkära programledaren Marianne Rundström sin allra sista ”Gomorron Sverige”-sändning.

Morgonprogrammet sände direkt från politikerveckan i Almedalen och i de sista minuterna av sändningen överraskades Marianne med av flera av sina SVT-kollegor med en avtackning.

– Vi kommer sakna dig så otroligt mycket, sa ”Aktuellt”-programledaren Cecilia Gralde och lämnade över en blombukett.

– Tack och tack och tack! blev Marianne Rundströms svar.

Ska inte fira

Och trots att hon hade svårt att hålla tillbaka tårarna lämnar hon arbetsplatsen vid gott mod.

– Det har varit ett fantastiskt kul jobb med så många roliga möten och spännande sändningar. Det har varit fantastiskt på alla sätt, så det är klart att jag inte går ifrån det utan känslor och inte minst alla kollegor. Det är känslosamt, men det är inte sorgligt, säger hon till Nöjesbladet.

Men något firande blir det inte.

– Nej, nu ska jag bara flyga hem från Gotland.

Sa upp sig tidigare i år

Rundström har inga planer på att sluta jobba. I höst börjar hon skriva för seniorsajten News55, och hon ser fram emot att ta sig an andra nya uppdrag.

– I höst blir ett mishmash av mycket kul, framför allt ska jag försöka kommer på vad jag vill göra och brinner för, säger hon.

Marianne Rundström valde att säga upp sig från SVT när kanalen bestämde sig för att skrota ”Gomorron Sverige” för att i stället lansera ”Morgonstudion” – och plocka bort de tidigare programledarna från programmet. De flesta av dem fick nya uppdrag, men inte Marianne Rundström.

I samband med uppsägningen riktade hon skarp kritik mot SVT, som har en policy om att alla medarbetare måste gå i pension vid 67 års ålder.

– Det handlar om att man inte, på företaget, tar tillvara på kunskap och kompetens, sa hon då.

Följ ämnen i artikeln