Finalistens köttpanik i ”Sveriges mästerkock”

Beordrades laga oxfilé provençale: ”Jag fick panik”

Publicerad 2019-04-03

Finalisterna drabbas av köttpanik i kvällens ”Sveriges mästerkock”.

Wichudaporn Chaiyasaeng har aldrig hört talas om rätten de ska tillaga – och Gabriel Jonsson glömmer helt bort att lägga sitt kött i ugnen.

– Det var nog finalnerverna som gjorde att man drog ut på det och glömde bort tiden, säger han.

En stor skylt rullas ner för att visa finalisterna vilken huvudrätt de ska laga till domarna som del av en trerättersmeny i finalen av ”Sveriges mästerkock” på TV4 ikväll.

På skylten står det ”Coeur de filet provençale” och det ger finalisten Wichudaporn Chaiyasaeng panik. Hon har aldrig hört talas om rätten.

– Jaha, det är oxfilé, säger hon när domaren Danyel Couet förtydligar att ”couer de filet” är just den finaste biten av det exklusiva köttstycket.

– Jag gillar kött, men jag har ingen aning om vad det är för rätt, säger Wichudaporn i programmet.

Aldrig ätit

På domaren Markus Aujalays fråga om hon har ätit rätten tidigare svarar hon:

– Aldrig i livet.

För Nöjesbladet berättar Wichudaporn Chaiyasaeng om sin panik under inspelningen och vad hon tänkte när hon fick höra vilken rätt som skulle tillagas:

– Oj då vad är det för rätt, jag har aldrig hört det, jag har aldrig sett det förut, vad är det för rätt? Det här gör mig jätteorolig. Oxfilé provençale, oxfilé tänkte jag, jag får göra vad som helst bara.

Kändes det som det var en uppförsbacke för dig eftersom du aldrig hört talas om rätten?

– Ja självklart, jag blev så där... jag blev livrädd, jag kunde inte göra något annat, det är ju tävling, säger Wichudaporn.

Glömmer köttet

Motståndaren Gabriel Jonsson drabbas också av köttpanik i programmet, trots att han är mer nöjd över rätten som finalisterna ska tillaga.

– Det här har jag ätit, jag har aldrig lagat det dock men jag vet hur det ska se ut, säger han i programmet.

Den fördelen räcker dock inte långt. För plötsligt glömmer han att stoppa in köttbiten i ugnen.

– Där ligger oxfilén, va fan har jag inte fått in den i ugnen, vad håller jag på med, jag måste få in den, säger han i programmet.

För Nöjesbladet förklarar han efteråt:

– Det var nog finalnerverna som gjorde att man drog ut på det och glömde bort tiden, säger han.

Stjärnkocken Danyel Couet, som också är jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock”, hoppar in i stället för Leif Mannerström, som även missade förra veckans semifinal på grund av att han drabbats av infektionssjukdomen bältros.

Finalen av ”Sveriges mästerkock” sänds på TV4 onsdag 20.00.