Jakten på Linköpingsmördaren blir bok

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivmördades i Linköping 2004. Nu skildras jakten på mördaren i en ny bok. Arkivbild.
Foto: Lasse Hejdenberg / TT
En 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivmördades i Linköping 2004. Nu skildras jakten på mördaren i en ny bok. Arkivbild.

Ett av Sveriges mest uppmärksammade och svårlösta mordfall ska skildras i en ny bok. "Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping", skrivs av journalisten Anna Bodin och släktforskaren Peter Sjölund och ges ut i juni nästa år.

Det var i oktober 2004 som en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl med kniv i centrala Linköping. Trots tusentals topsningar av potentiella gärningsmän gäckade morden polisen i 16 år innan dna-detektiven Peter Sjölund hittade den avgörande pusselbiten som gjorde att fallet kunde klaras upp.

"I 16 års tid försökte polisen lösa ett brott som det tog en dna-släktforskare av Peters Sjölunds kaliber fem veckor att lösa. Det är första gången det sker i Europa men inte den sista. Vi skriver boken för alla som vill veta mer om metoden som kommer att revolutionera polisens arbete", säger Anna Bodin i ett pressmeddelande från bokförlaget Norstedts.

Daniel Nyqvist, som har erkänt dubbelmordet, dömdes i veckan till rättspsykiatrisk vård för de två morden.

Publicerad:

LÄS VIDARE