”Gå ut i naturen, se solen, sitt i gräset och uppskatta det”

Av: Mary Mårtensson

Publicerad:
Uppdaterad:

▪▪ Världen håller andan och tummarna i karantän och med säkerhetsavstånd.

▪▪ Då rycker kändisarna ut med sina bästa tips för att hålla ett leende på läpparna och näsan över ytan.

▪▪ I dag: Tess Merkel, 50, artist, Stockholm.

Vad gör du just nu?

– Jag ska faktiskt spela in en liten grej för SVT. Det har ju blivit framskjutet så många gånger. Men nu vet vi med säkerhet att vi kan sätta i gång.

Vad tänker du om den tid vi lever i?

– Att vi alla får hitta en ny verklighet. När det här har landat så kommer vi - i min värld - att bli mer humana och ödmjuka inför varandra och vår natur. Vi är ju ingenting utan varandra och det inkluderar alla levande arter.

Tess Merkel.
Foto: Karin Törnblom
Tess Merkel.

Vad ser du fram emot?

– Att få känna större uppskattning inför sådant som jag tog för givet förut. Att få kramas. Att få träffa mina föräldrar som jag inte träffat på lång tid. Jag ser fram emot en varmare ton i världen och en klarare syn hos alla om vad som egentligen är viktigt.

Vilka är dina bästa tips i den här speciella tiden?

– Att vara snäll mot dig själv. Att vara rädd om andra. Ta promenader! Vi är ju lyckligt lottade att vi faktiskt får gå ut i naturen, se solen, sitta i gräset och kunna uppskatta det, säger hon.

– Sedan tycker jag att man ska byta ut sin lista över saker att göra mot en lista över saker att känna - som kärlek och medmänsklighet. Jag tror verkligen att vi kommer att värdesätta det på ett helt annat sätt när vi tar oss igenom det här.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är nog att få ta en fika med mina föräldrar. De är 80 och 81 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN