Donald Trump hånar Bette Midler efter falsk tweet

Trump: ”Hon är en bedragare”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Donald Trump har hamnat i ett twitterbråk med skådespelaren Bette Midler.

Detta efter att hon publicerat ett falskt citat av presidenten.

”Hon åkte dit, precis som fejkmedia åker dit. Hon är en bedragare!”, skriver Trump på Twitter.

Skådespelaren och trumpkritikern Bette Midler hånas av Donald Trump efter att ha publicerat ett twitterinlägg där hon refererar till ett påstått citat signerat presidenten.

Till inlägget hade skådespelaren lagt upp en bild på en ung Donald Trump, med ett citat som löd: ”Om jag skulle kandidera så skulle jag göra det som republikan. De är den dummaste gruppen av väljare i landet. De tror på allt som kommer från ”Fox news”. Jag skulle kunna ljuga och de skulle svälja allt. Jag slår vad om att mina väljarsiffror skulle vara fantastiska”.

1 av 2 | Foto: EVAN VUCCI
USA:s president riktade en skarp känga mot sångerskan Bette Midler.

Bette Midler la sedan upp ett till inlägg där hon skrev ”Han kände verkligen sin publik”.

För det inlägget får hon nu kritik. Donald Trumps citat har tidigare påståtts komma från en intervju med ”People Magazine” 1998 men det har aldrig funnits några bevis på att han faktiskt sagt de här sakerna. Det skriver bland annat USA today.

I stället ska han i en intervju med samma tidning 1999 sagt att han skulle ställa upp som oberoende vid en eventuell kandidatur. Citatet som Midler refererar till bekräftades som fejk 2015.

Kallar Bette Midler för psykopat

Bette Midler har i efterhand tagit bort inlägget och ber nu om ursäkt till presidenten.

”Fattar inte hur jag kunde missa detta, men det låter SÅ likt honom att jag trodde att det var sant”, skriver hon.

Trump har själv skrivit på Twitter om Midlers tweet och anklagar nu både henne och media för att sprida fejknyheter.

”Den tvättäkta psykopaten Bette Midler tvingades att be om ursäkt för att ha spridit ett utlåtande från mig som är totalt felaktigt med syfte att få er fantastiska president att framstå i väldigt dålig dager. Hon åkte dit, precis som fejkmedia åker dit. Hon är en bedragare!”.

Dissas av Madonna

Under dagen publicerade New york times magazine en intervju med Madonna där hon kritiserar Donald Trumps metoder. I intervjun kallar hon Trump för en klassisk alfahanne som mobbar andra på grund av sin egen osäkerhet.

– De överkompenserar för hur osäkra de känner sig. En man som är säker i sig själv, en människa som är säker i sig själv, går inte runt och mobbar andra hela tiden, säger hon till tidningen enligt The hill och fortsätter:

– Han är en person som systematiskt försöker frånta oss vår frihet.

Publicerad:

LÄS VIDARE