Ronny och Ragge återförenas – för att dela ut pris

Av: Frida Söderlund, Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Settman: ”Det är inget vi hade planerat alls”

1 av 4

Ronny och Ragge återförenas – som prisutdelare.

Peter Settman och Fredde Granberg kommer att dela ut pris till ”Årets humorprogram” under ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

– Kanske blir jag så fäst att jag sedan inte vill ta av mig polisongerna, säger Peter Settman till Nöjesbladet.

Åtta priser ska delas ut till Sveriges humorelit nu på måndag.

Och de som delar ut priserna är inte sämre. Under den direktsända galan, som sänds i Kanal 5 till förmån för Barncancerfonden, återförenas Ronny och Ragge på nytt.

Peter Settman och Fredde Granberg kommer att dela ut pris till "Årets humorprogram".

– Återföreningen är inget vi hade planerat alls. Vi satt där, jag och Fredde, med producenten och pratade om hur vi skulle engagera oss i det här. Vi kom fram till att vi då borde göra det ordentligt. Vi har inte gjort något med de där gubbarna (Ronny och Ragge) på över tjugo år, sedan vi la av. För andra är det kanske inte så stort, men för oss är det liksom ... ”Oj, ska vi dra på oss polisongerna?!”. Men då bestämde vi det, där och då, att vi gör så.

”Rolig grej”

”Ronny och Ragge” hade sin storhetstid 1991-1993. Peter Settman säger att han inte funderat kring hur raggarduon i Byhåla kommer att tas emot i dag.

– Vi ser det som en rolig grej, så det finns ingen analys bakom det hela. Tvärtom.

Kan det bli en riktig återförening?

– Nej, inget vi har planerat i alla fall. Men sedan kanske det blir så att jag blir så fäst vid det att jag inte tar av mig polisongerna och inte drar upp jeansen. Vi kände en lust till det här nu helt enkelt. Jag har ingen aning om hur det kommer tas emot, men det känns inte som det viktiga. Gör vi det inte på barncancergalan, när ska vi då annars göra det?

Hur hett känns ordet ”pök” i dag?

– Det lustiga, som också känns lite sjukt, är att man stöter på ordet när man minst anar det. Oftast i översättningar av amerikanska filmer. När de inte vill skriva att någon ska ligga, utan vill hitta ett mjukare ord, så står det ”ska vi pöka?”. Det är lite lustigt.

Hur känns det inför galan?

– Jag kommer nog vara rätt ringrostig. Sedan är ju frågan om Ronny och Ragge blivit 22 år äldre, eller om de fortfarande är i samma ålder som då ...

Det får vi se på måndag?

– Precis så.

Förutom Settman och Granberg kommer humorpersonligheter som Clara Henry, Felix Herngren och Carina Berg att dela ut pris.

Dessutom har Aftonbladet fått äran att dela ut priset i kategorin "Årets webbhumor".

Prisutdelare där är Aftonbladets publisher Jan Helin och skådespelaren Sissela Benn.

Publicerad:

LÄS VIDARE