Artisterna: Det var vi som gjorde omelett i lägenheten

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

”När vi kom in sa de ’känn er som hemma’, men när vi stod och blandade omeletten i köket, och jag strödde över pinjenötter, blev det annat ljud i skällan”

1 av 6

Att laga mat och dricka öl på en lägenhetsvisning anses inte okej.

Men nu tar tre artister på sig ansvar för det.

– Ni kan aldrig sätta dit Far & Son! Vi står över hemfridsbrott, säger Simon Gärdenfors från duon.

Fredagens snackis är gruppen som kände sig lite för hemma på en lägenhetsvisning på Östermalm i Stockholm.

"De dricker öl och lagar mat. Mäklaren helt förstörd", skrev yttre befäl på Södermalm på Twitter.

Polisen hann inte fram till platsen innan besökarna hade stuckit därifrån.

”Fräckt” och ”kränkande”

”Jag har aldrig hört en sådan här historia. Jag tycker att det var fräckt gjort”, säger polisens presstalesman Albin Näverberg till Aftonbladet.

Lägenhetens ägare sms:ar till Aftonbladet att upptåget känns ”integritetskränkande och lågt”.

Nu verkar det som att några kända svenska musikansikten ligger bakom. Polisen har talat om sju ungdomar, men det tycks röra sig om fem personer som är vuxna.

”Sugna på hemmakväll”

Rapparen Joy M'Batha och duon Far & Son (Frej Larsson och Simon Gärdenfors) tar på sig ”fullt ansvar” för händelsen.

De ska ha klivit in i våningen, lagat omelett i köket, druckit folköl, ätit chips och pizza samt spelat TP i vardagsrummet – tills de blev tillsagda av någon i familjen som bor där.

– Vi var sugna på att ha en hemmakväll med öl, chips och lite enklare matlagning. Då sa en kompis att den visste ett större ställe vi kunde vara på, så vi gick dit. När vi kom in sa de ”känn er som hemma”, säger Simon Gärdenfors.

”Märkbart irriterad”

– Men när vi stod och blandade omeletten i köket, och jag strödde över pinjenötter, blev det annat ljud i skällan. Då kom en pojke in i köket och sa till oss att sluta. Han blev märkbart irriterad, säger Frej Larsson.

Joy M'Batha menar att det är rimligt att prova en lägenhet så mycket när prislappen är så pass hög.

Ville testa spisen

Såhär förklarar rapparen tankegångarna, i ett sms till Nöjesbladet:

– Ska vi köpa en lägenhet för 14 miljoner kronor så vill vi såklart veta att spisen funkar som den ska, för att kunna tillaga en enklare omelett (...) Man skulle ju inte köpa grisen i säcken, liksom.

Om det fanns någon plan på att buda på lägenheten? Frej Larsson säger att den passade deras behov men att de inte hann prova den tillräckligt länge.

Kan vara hemfridsbrott

Att våningsägaren kände sig integritetskränkt av påhittet tror inte Far & Son på. Duon oroar sig heller inte för faktumet att en anmälan om olaga intrång och hemfridsbrott har upprättats.

– Jag har blivit anmäld för det hundratals gånger och det läggs alltid ner, säger Frej Larsson.

– Ni kan aldrig sätta dit Far & Son! Vi står över lagen! Vi står över hemfridsbrott, säger Simon Gärdenfors och skrattar.

Flera påhitt

Det här är inte första gången som Frej Larsson tagit på sig ansvaret för diverse påhitt. I maj förra året tog han all uppmärksamhet från Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons tal i Ronneby när en pizzaslice plötsligt svävade i himlen. Pizzan åkte in från en radiostyrd modellhelikopter och flög in över torget precis där Åkesson stod och han fick då pausa sitt tal.

I april i vår pekades Frej Larsson dessutom ut som den man som, mitt under den direktsända påskdagsgudstjänsten från Växjö, stormade fram utklädd till Jesus i vitt lakan och peruk och föstes ut ur kyrkan.

Publicerad: