Sparkas från tv-showen efter avklädda kalsongkuppen

”Let’s dance”-stjärnan erkänner hemliga pr-kuppstrategin – som slog helt fel

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Frank Løke kickas ut från norska ”Let’s dance” efter nakna kalsongkuppen i tv.

Nu erkänner hans danspartner hur den planerade pr-kuppen slog helt fel.

– Jag blev överkörd och kände att jag måste vara med på den här strategin, säger hon till norska TV2.

Frank Løke sparkas från ”Skal vi danse”, den norska motsvarigheten till ”Let’s dance”, efter att ha klätt av sig näst intill naken under förra lördagens sändning.

Norska tv-kanalen TV2 fattade beslutet efter en turbulent helg där Løkes danspartner Tone Jacobsen fått krishjälp och psykologstöd direkt efter framträdandet där hon chockad dansade med Løke iförd endast en röd så kallad mankini, känd från Sacha Baron Cohens filmer om karaktären Borat.

Under söndagen talade Tone Jacobsen ut i flera norska medier om hur hon tagit illa vid sig och funderade på att hoppa av tv-tävlingen.

Men nu visar det sig att det var en pr-kupp som slog helt snett för det dansande paret.

1 av 3 | Foto: TV2
Bild ur ”Skal vi danse”.

Pr-kupp

Visst var Tone oförberedd på att behöva dansa med en Løke i en mycket avslöjande kalsong. Och visst fick hon samtalsstöd direkt efter tv-sändningen.

Men sen tog pr-maskineriet vid. Dansparet träffades dagen efter tävlingen och gjorde upp en strategi.

”Vår plan var att min partner skulle inta offerrollen och överväga att hoppa av, bara för att vi skulle få alla ögon på oss och få fler röster”, skriver Frank Løke på Instagram.

Men planen slog fel. Fokus hamnade inte på att få dem att bli sams igen utan i stället på ilska mot Løke och sympati för Jacobsen. Snabbt bestämde sig den sändande tv-kanalen, norska TV2 för att kicka Frank Løke från programmet.

”Hon fick erbjudande om krishjälp från TV2 och fick så mycket sympati att det blev omöjligt för henne att säga att det här bara var ett avtalat spel, då skulle hon ha blivit slaktad”, skriver han.

Känner sig lurad

I en intervju med TV2 erkänner Tone Jacobsen pr-kuppen och överenskommelsen om att spela på att Løke under veckan skulle kämpa för att vinna henne tillbaka.

– Det var ju sant också. Jag var sårad och övervägde timme för timme om jag skulle fortsätta eller ge upp. Det handlade aldrig om att framställa mig själv som ett offer. Det handlade om att bidra till att Løke fick mer sympati. Det blev en del av mitt jobb för att rädda hans skinn, säger hon.

Nu känner hon sig lurad.

– Jag känner att han manipulerat mig med på det här. Jag blev överkörd och kände att jag måste vara med på den här strategin, säger Tone Jacobsen till TV2.

Men strategin fungerade aldrig. Redan i måndags meddelande kanalen att Frank Løke kickas från programmet och därmed är också hans danspartner Tone Jacobsen utan jobb.

TV2 har dock garanterat henne att det inte ska drabba henne ekonomiskt utan hon får den ersättning som avtalats.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN