Därför hoppade Bianca Meyer av Della Q

Samtidigt stängdes Anna Björklund av i ”Tankesmedjan”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer har drivit ”Della Q” sedan 2018.
Foto: SPOTIFY
Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer har drivit ”Della Q” sedan 2018.

Podden ”Della Q” har gått i graven efter flera konflikter bland medlemmarna.

Nu berättar Bianca Meyer om varför hon valde att hoppa av tidigare i år.

– I takt med att gruppdynamiken blev sämre så tyckte jag också att själva podden blev sämre, säger hon i podden ”Arkiv samtal”.

Det har varit flera turer kring ”Della Q”-uppbrottet.

Podden bestod fram till nyligen av medlemmarna Anna Björklund, 29, Moa Wallin, 24, och Bianca Meyer, 32.

Bianca Meyer valde att hoppa av podden redan i slutet av januari efter en konfrontation från de andra två och nu har även Moa Wallin lämnat podden.

Anna Björklund berättade om uppbrottet i flera uppmärksammade Instagraminlägg, där hon bland annat skrev om att Moa Wallin var gravid innan Wallin själv berättat om det, något Aftonbladet tidigare skrivit om.

Bianca Meyer: ”De ville göra bort mig”

I det senaste avsnittet av Simon Gärdenfors podd ”Arkiv samtal” som släpptes under onsdagen berättar Bianca Meyer för första gången om varför hon valde att hoppa av podden.

– De hade någon intervention med mig. Det var jag helt oförberedd på och inte bekväm med, säger hon och refererar till ett poddavsnitt hösten 2019.

Hon menar också att det som hennes poddkollegor tog upp i interventionen, att Bianca Meyer skulle lida av ätstörningar, inte är sant.

– Jag blev otroligt obekväm, för jag kände att de ville göra bort mig. Det var absolut inte något skämt, eller omtanke. Det var bara jätteobehagligt.

Dysfunktionell gruppdynamik

Bianca Meyer säger också i ”Arkiv samtal” att det inte är en hemlighet att gruppdynamiken var dysfunktionell och obalanserad.

– I takt med att gruppdynamiken blev sämre så tyckte jag också att själva podden blev sämre. Det var inte längre vad jag ville göra riktigt, det var framför allt därför jag hoppade av, säger hon.

Anna Björklund avstängd

Samtidigt sa Anna Björklund till Aftonbladet tidigare i veckan att hon kommer att medverka i ”Tankesmedjan” i P3 som vanligt under onsdagen, radioprogrammet där även Moa Wallin medverkar.

Men Anna Björklund stoppades från inspelningen, skriver Expressen.

– Det fanns en sådan stor risk att det skulle påverka arbetet i studion på ett negativt sätt när konfliktnivån har varit så hög. Hon har valt att ta en konflikt väldigt offentligt och då menar jag att det enda rimliga var att hon inte medverkade när det var så väldigt färskt och sårigt, säger produktionsbolaget Tredje Statsmakten Medias vd Lars Truedson till tidningen.

Han säger att man nu ska utvärdera hur programmet ska se ut framöver.

Aftonbladet har sökt Moa Wallin och Anna Björklund.

Publicerad:

LÄS VIDARE