Sanna Kallurs kritik mot konkurrenten: ”Näst intill fusk”

Michel Tornéus kommer till ”Mästarnas mästare” direkt från SM – nära kollaps

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

PORTO HELI. Susanna Kallur beskriver det som ”näst intill fusk” att Michel Tornéus tränat på elitnivå ända fram till förra helgen.

Men de inledande tävlingarna i ”Mästarnas mästare” har tagit hårt åt längdhopparen – som var nära att kräkas efter ansträngningarna.

– Det känner jag ju, att jag inte alls är återhämtad, säger han.

Susanna Kallur, 38, håller fast vid att det gränsar till fusk att konkurrenten Michel Tornéus, 33, är med i ”Mästarnas mästare” när han så sent som i söndags avslutade sin aktiva karriär.

Hon utbrast det första gången direkt när SVT avslöjade alla deltagarna i den kommande säsongen. När inspelningen nu dragit igång i den grekiska kustorten Porto Heli tänker hon inte ändra sig.

– Jag tänker lite som så att han gör det här bara i farten. Han tävlade som elitidrottare för två dagar sen, det här är typ hans sista tävling som elitidrottare. Jag håller fast vid att det är näst intill fusk, det är det. Men det är också helt underbart att ha honom här, han är en god medtävlare, säger Kallur.

1 av 8 | Foto: Lotte Fernvall
Några slutade tävla för flera år sedan. Michel Tornéus två dagar före inspelningen. ”Längdhopp är inte en gren som du vinner jägarställning på” säger han.

Inte jag som gjort reglerna

I SVT:s succéprogram medverkar sportveteraner och idrottslegendarer efter att de dragit sig tillbaka från elitidrotten. Tornéus som hela året har tränat på elitnivå och i fredags kom slutade fyra i SM slår ändå tillbaka mot sina kritiker.

– Jag har inte tränat uthållighet eller styrka utan fokuset jag har haft är att springa tekniskt rätt fram till plankan och hoppa så långt jag kan. Längdhopp är inte en gren som du vinner jägarställning på, säger han.

– Sen är det inte jag som har gjort reglerna. Hade de (SVT, reds anm) inte känt att det var dags så hade de inte bjudit hit mig.

De inledande tävlingarna har också satt hård press på Michel Tornéus. Deltagarna tvingades tävla direkt när de kom fram till lyxvillan på tisdagen efter att ha samlats på Arlanda redan 04:35.

Höll på att spy

Onsdagen fortsatte med ännu en fysisk tävling där deltagarna skulle kasta en medicinboll mot ett plank så många gånger som möjligt på en viss tid. Programledaren Micke Leijnegard, 55, fick hjälpa upp Tornéus från marken efter att han avslutat och snart tvingades han också springa bakom planket.

– Jag var nära att kräkas. Jag var nära att kräkas flera gånger, säger han efteråt.

När tv-kamerorna väl stängts av sitter Michel Tornéus länge och pustar ut innan han reser sig igen.

– Det känner jag ju, att jag inte alls är återhämtad efter gårdagen, men ska man bli mästare så måste man ju klara av alla hinder längs vägen så det är lugnt för mig, säger han.

Den kommande säsongen av ”Mästarnas mästare” spelas in i Grekland för att sändas på SVT vintern och våren 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE