SVT:s hallåor tillbaka i rutan efter åtta år

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT tar tillbaka sina hallåor.

Nästa vecka gör välkända profilerna Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou comeback.

– Det känns jätteroligt, jag får gå in i garderoben och damma av den gamla hallåa-kavajen, säger Jovan Radomir till Aftonbladet.

SVT har beslutat sig för att ta tillbaka sina hallåor för första gången på åtta år. Nästa vecka kommer välkända profilerna Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou göra comeback i tv-rutan för att guida tittarna under den speciella dagsatsningen Sällskap med SVT1 som görs med anledningen av den rådande coronakrisen och det faktum att många tvingas hålla sig hemma.

Med början på måndag ska Ritza Papaconstantinou börja och efter tre dagar tar Jovan Radomir över som bildhallåa.

Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.
Foto: SVT
Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.

Aftonbladet har varit i kontakt med Jovan Radomir:

– Det kommer i första hand vara under coronatiden. Vi får se hur länge det håller på. Det känns jätteroligt, jag får gå in i garderoben och damma av den gamla hallåa-kavajen, säger Jovan Radomir och förklarar att han inte känner sig särskilt ringrostig:

”Sällskapet viktigt för tittarna”

– Nej, det är lite som att lära sig cykla. Och jag har ju kört alla år också med rösten och det ska bli kul att koppla på kameran. Vi får se om svenska folket känner igen en. Jag har saknat det lite och är glad för att ledningen har tagit det här initiativet för någonstans så har sällskapet varit viktigt för tittarna. I Sverige är dessutom många ensamma. Då är det än viktigare med något sällskap hur imaginärt det än må vara, men vi är i alla fall där. Det ska också bli kul att hålla mamma och alla andra trogna SVT-tittare sällskap.

Aftonbladet har även pratat med Ritza Papaconstantinou som liksom sin kollega ser fram emot hallåa-comebacken nästa vecka.

– Det är så märkligt, att i en sådan här speciell situation att få ett så hedersfullt uppdrag att glädjas åt det hjärtligt men att samtidigt sörja orsaken till varför. Vi är där och leder tittarna igenom dag-tv. Det är klart det är blandat, men både jag och Jovan har längtat tillbaka till bilden och det känns oerhört glädjande att ledningen har fattat det här beslutet.  

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE