Lars-Åke Wilhelmsson: ”Det finns mängder av bilder på mig naken”

”Babsan” om Pride, strippshowerna och rivaliteten med Lindarw

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Anders S Nilsson skulle presentera Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson i ett direktsänt tv-program men kom inte ihåg alter egot Baby Doll.

– Han drog till med Babsan och så fick det bli. Babsan är född ur ett hjärnsläpp kan man säga.

Idag sparkar Stockholm Pride igång – vad betyder Pride för dig?

– Det betyder fortfarande mycket, den är viktig så länge det är straffbart och att folk misshandlas och avrättas för sin sexuella läggning. Det är ju bara några mil över vattnet här så är det fortfarande ett brott att vara gay så den behövs tyvärr.

Hur såg din komma ut-process ut?

– Den var ganska enkel, jag hade tjej fram till jag var tjugo, sedan sa jag bara hur det var. Jag hade inga problem hemifrån, mamma var orolig att de inte skulle få några barnbarn, men det har de fått med syrran istället. Sexuellt tyckte jag inte det var något vidare i början, jag var väl bi och fladdrade i några månader innan jag släppte tjejer helt.

Baby Doll Karlsson
Foto: SVT
Baby Doll Karlsson

Man minns ditt första alter ego Baby Doll Karlsson?

– Jag började med Baby Doll Karlsson som var en vamp och stod i strumpeband och presenterade manliga strippor på Bacchi Vapen. Babsan var ju en tant, starkt inspirerad av Dame Edna som hade börjat visas på Sveriges Television.

Sedan har du Anders S Nilsson att tacka för namnet Babsan?

– Ja, det var Anders S Nilsson som skulle presentera mig i ett direktsänt program på ZTV. Han sa ”mina damer herrar, det är dags igen för... Babsan”. Han kom inte ihåg Baby Doll så han drog till med Babsan och så fick det bli. Babsan är född ur ett hjärnsläpp kan man säga.

Du startade dragshowgruppen Surprise Sisters 1979 och konkurrerade med After Dark?

– Den startades med Hans Marklund och Kenny Lexén. Vi tre blev Surprise Sisters och jag sade upp mig från mitt trygga sju till fyra-jobb i Gävle på annonsbyrån Malm.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Babsan.

Det kändes som att du och Christer Lindarw under många år tittade snett på varandra – det fanns inte plats för två primadonnor i Stockholm liksom?

– Det var någon artikel som ville få det till att vi hatade varandra, men det gjorde vi inte. Men Christer sa någon gång att Surprise Sisters kommer alltid vara i kölvattnet av After Dark och jag sa att vi har bättre dansare än dem så några sura kommentarer var det väl. Men sedan hoppade jag in för Lasse Flinckman som gick bort så jag jobbade med Christer i fem år och var med i hans shower.

Du har också försörjt dig som manlig strippa på Bacchi Vapen?

– Jag åkte runt i landet och det finns fantastiska bilder på min lilla deffade stjärt. På den tiden hade många vanliga kameror med blixt så när vi släckte ned och lät handduken falla så blixtrade de här instamatickamerorna så det finns säkert mängder av bilder på mig naken.

Så din Petter Niklas finns i mängder av fotoalbum runt om i landet?

– Ja, jag tror faktiskt det. Alla som gifte sig från 82 till 87 och hade sin möhippa där har nog en sån bild, haha!

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN