Downey Jr:s nya lön: 135 kronor om dagen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 3 | Foto: AP och THINKSTOCK
Robert Downey Jr får en handfull dollar för nya jobbet.

Robert Downey Jr:s nya roll ger inga stora summor på banken.

Sedan i måndags sitter Hollywoodstjärnan i juryn i en rättegång i Los Angeles, uppger TMZ.

Han är van att casha in mellan 180 och 360 miljoner kronor per film. Men Robert Downey Jr:s senaste uppdrag är inte riktigt lika lukrativt.

Sedan i måndags får han en ersättning på cirka 135 kronor om dagen, som medlem i en rättegångsjury i Los Angeles, skriver TMZ.

Alla amerikanska medborgare över 18 år kan kallas till jurytjänstgöring och den som väljs ut är skyldig att medverka. Downey Jr får samma standardersättning som övriga ledamöter, enligt kaliforniska bestämmelser 15 dollar om dagen.

Reservledamot

Enligt TMZ är är Robert Downey Jr reservledamot i ett rättegångsfall som involverar en bilolycka. Rättegången har pågått sedan i måndags och juryns överläggningar väntas inledas i morgon fredag.

Inför rättegången måste båda parter i rättegången enas om vilka som ska ingå i juryn, men enligt TMZ:s uppgiftslämnare behövde Downey Jr bara besvara ett par frågor. Efter att ha försäkrat advokaterna om att varken han eller någon familjemedlem varit inblandad i någon bilolycka som resulterat i personskador blev han godkänd.

Sa att han jobbade i filmbranschen

– Alla tyckte bara att han var en schysst kille. Han gjorde ingen stor grej av att han är en filmstjärna. Snarare motsatsen, han identifierade sig bara som Robert Downey och sa att han jobbade i filmbranschen, säger en källa till TMZ.

Själva rättsfallet beskrivs som ordinärt. Båda bilförarna ska höras, tillsammans med fyra ögonvittnen och två expertvittnen.

Enligt TMZ kan slutresultatet som mest landa i skadestånd på motsvarande omkring 450 000 kronor, småpotatis i Los Angeles-rättegångar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN