Michael Sheen slutar skådespela – blir politisk aktivist

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Michael Sheen.
Foto: AP
Michael Sheen.

Från tv-sex – till aktivism.

Skådespelaren Michael Sheen lämnar skådespeleriet för politiken, säger han till The Times.

Brexit hemma i Storbritannien gjorde honom ”nedstämd och frustrerad”.

Trump-segern i USA där han bor nu gjorde läget till ett ”brådskande akutärende”.

Nu lämnar ”Masters of sex”-skådespelaren Michael Sheen, 47, Hollywood på obestämd tid för att bli aktivist på heltid, berättar han i en intervju med The Times.

”Som nazismen”

Det är de allt mer högerextrema vindarna som får honom att reagera – och flytta hem till Port Talbot i Wales och samla gräsrötter.

Hans hemstad var en av de städer som röstade för uttåget ur EU.

– På samma sätt som nazisterna var tvungna att stoppas i Tyskland på 30-talet behöver detta stoppas innan det växer och blir för stort. Det kommer inte se likadant ut om tio år, allt har ändrats. Tärningen är kastad återigen, säger han till tidningen.

Twittrade Reagan-citat

Han är beredd på att det nya engagemanget kan kosta honom värdefulla relationer i Hollywood – och att flytten sätter hans relation med skådespelaren Sarah Silverman, 46, på spel.

– Det kommer att ändra radikalt hur folk ser på mig. När jag väl börjat med detta är jag inne helhjärtat, och detta är stort. Så snart du börjar arbeta effektivt kommer folk försöka krossa en, för att det är kraftfullt, säger han.

Efter intervjun twittrade han Ronald Reagan-citatet: ”Utrotningen av frihet är aldrig mer än en generation bort. Den måste kämpas för, skyddas och levas ut”.

Sheen har spelat i ”Masters of sex” som sändes med sin sista säsong i november och spelar i ”Passenger” som kommer kring jul med Jennifer Lawrence och Chris Pratt som motspelare. Ytterligare två kommande filmer finns inspelade.

Publicerad: