Lill-Babs hyllades inför kungafamiljen

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Marianne Mörck hyllade sin nära vän Lill-Babs på nationaldagen inför publik och kungafamiljen på Skansen.

– Det finns ingen som var så levande som Barbro. Hon hade världens största hjärta, säger Marianne Mörck till Nöjesbladet.

Det blev ett extra känslosamt nationaldagsfirande på Skansen i år när Marianne Mörck valde att hylla minnet av sin bortgångna vän Barbro ”Lill-Babs” Svensson från Sollidenscenen på Skansen.

Tillsammans med artisten David Lindgren framförde hon ett medley med några av Lill-Babs klassiska låtar, som ”Leva livet”, ”Lite som du, lite som jag” och ”Gröna granna sköna sanna sommar”.

– Det var enkelt att göra detta för Barbro och det var skönt att få göra det ihop med David. Det hade känts helt fel att göra det själv och det var så avslappnat. Vi hade tid att ha roligt, säger hon och fortsätter:

– Jag och Barbro har haft så kul tillsammans. Vi har skrattat så mycket, men vi kunde också vara tysta tillsammans. Jag saknar henne otroligt men min sorg har övergått till glädje när jag tänker på henne. Hon finns kvar i mig och i oss alla.

Marianne Mörck blev nära vän med Lill-Babs under inspelningarna av SVT-serien ”Bonusfamiljen” där hon spelade Lill-Babs fru.

1 av 4 | Foto: Sören Andersson/TT / TT NYHETSBYR≈N
David Lindgren och Marianne Mörck framförde ett medley av Lill-Babs låtar.
Publicerad:

LÄS VIDARE