”Cherrie” Sherihan Hersi

Efter avbrutna samarbetet – NA-KD och Cherrie i konflikt

”Moraliskt fel”

Av: 

Stina Dahlgren

Cherrie.
Cherrie.

NÖJE

Cherrie drog sig ur samarbetet, men NA-KD säljer kläderna ändå.

Nu svarar klädföretaget på artistens anklagelser om att de skulle gjort det bakom hennes rygg.

”Med anledning av att vi fullt har hedrat avtalet blev vi överraskade av Cherries post i sociala medier”, skriver brand director Sarah Krusell i ett mejl.

För ett år sedan bröt artisten Cherrie, 30, samarbetet med klädkedjan NA-KD. Det hade då framkommit att arbetsklimatet på företaget var problematiskt.

Nu skriver Cherrie på Instagram att företaget trots allt släppt kollektionen.

”Ser att samarbetet jag avbröt med ett visst klädesmärke förra året säljer kläderna vi designade utan att jag har fått veta och utan att få ersättning.”

Svaret från NA-KD

NA-KD har fått mycket kritik i kommentarfältet och flera personer uppmanar till bojkott av företaget.

Sarah Krusell, brand director på NA-KD, menar att de inte gjort något fel.

”I samband med att Cherrie valde att avsluta vårt samarbete ingicks ett nytt avtal, signerat av Cherrie, där vi i samsyn kom fram till att plaggen som NA-KD:s designteam och Cherrie tillsammans tagit fram, och som redan var i produktion, skulle släppas under vårt eget varumärke istället. Avtalet som Cherrie signerade stipulerade att NA-KD skulle få rätten att sälja plaggen under NA-KDs varumärke då det helt enkelt inte är försvarbart att kassera kläder ur en miljöaspekt”, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

”Överraskade”

Krusell skriver att de tillsammans kom fram till att skänka plagg som redan hade artistens namn på sig till välgörenhet. De plagg som inte var märkta med Cherries namn skulle säljas på hemsidan, något som gjordes redan i våras. Detta säger NA-KD att båda parterna varit överrens om.

”Med anledning av att vi fullt har hedrat avtalet blev vi överraskade av Cherries post i sociala medier. För oss känns det oerhört viktigt att information som sprids är korrekt och sanningsenligt, och såsom vi och våra jurister tolkar har vi inte brutit mot avtalet”, skriver Krusell.

Cherrie.

Cherrie: ”Moraliskt fel”

När Aftonbladet når Cherrie är hon fåordig.

– Ett avtal har skrivits på, det är det enda jag kan säga. De har rätt att sälja kläderna, även om det är moraliskt fel.

Artisten säger att hon aldrig har hävdat att NA-KD brutit något avtal. Däremot ifrågasätter hon deras moral då de säljer kläder som hon varit med och tagit fram efter att hon avbrutit samarbetet. Hon var heller inte medveten om att en del av kläderna skulle säljas på hemsidan.

– Jag visste inte om att de skulle göra det. Jag trodde att allt skulle skickas till välgörenhet, säger Cherrie.

”Kom överens”

Cherries skivbolag Warner Music bekräftar även de att NA-KD inte brutit mot något avtal.

– För ett år sedan gjorde Cherrie en kollektion tillsammans med NA-KD. Av kända skäl så avslutades det samarbetet innan den hunnit ut till konsument. NA-KD och Cherrie kom överens om att plaggen brandade med hennes namn skulle skänkas till välgörenhet. Plaggen från kollektionen som nu finns till försäljning är utan Cherries namn och NA-KD har inte begått något avtalsbrott genom att sälja dessa, säger en talesperson på Warner Music till Aftonbladet.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Att Arvingarnas version är rätt bra gör det hela ännu värre

ÄMNEN I ARTIKELN

”Cherrie” Sherihan Hersi

NA-KD

Influencers

Mode