Kalle Moraeus: ”Jag behöver inte Tinder”

Programledaren om singellivet, träningen – och nya showen

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Peter Wixtröm
”Mår mycket bättre nu”. Efter sin medverkan i ”Biggest loser” så har Kalle Moraeus gått ner i vikt. ”Det är en jävla skillnad. Jag är mycket gladare och jag är pigg och mer kreativ. Jag mår mycket bättre och det beror på att jag lever ett mer hälsosamt liv nu”, berättar han för Nöjesbladet.

Han piskar sig med träning efter ”Biggest loser”.

Och dejtandet går stabilt.

– Man behöver inte Tinder när man är programledare i tv, säger Kalle Moraeus och skrattar.

För första gången på många år ställer sig Kalle Moraeus, 54, på scenen i Dalhalla i helgen för två konserter i eget namn.

Med sig har han Tommy Körberg, 70, musikalstjärnan Gunilla Backman, 53, samt sitt band Hej Kalle förstärkt med både blås och stråkkvartett.

– Det blir ett par timmar musik med fantastiska musikanter och artister. Jag önskar att alla förstod hur jävla bra det här blir. Musikaliskt blir det ett spår av det som fört oss samman, Björn och Benny. Deras musik ligger oss varmt om hjärtat och löper som en röd tråd genom konserterna. Men vi kommer också köra våra egna nummer, säger Kalle.

Kalle Moraeus och Tommy Körberg har varit nära vänner i många år.

”En riktigt bra kille”

– De finns ett visst släktskap mellan oss. Jag träffade Tommy första gången 1974 och han har varit som en mentor för mig genom åren. Vi har spelat otroligt mycket tillsammans och han har också varit någon som man kan prata med när man behövt. En riktigt bra kille, säger Kalle.

Blir utan Benny

Kalle avlivar ryktet om att Benny Andersson, 71, skulle dyka upp som en hemlig gäst på scenen i helgen.

– Benny är upptagen med ”Mamma Mia”-premiären i London, så vi får klara oss utan honom den här gången. Annars är jag nästan säker på att han skulle varit på plats i Dalhalla.

Tidigare i våras spelade Kalle in ”Biggest Loser VIP”. Han har gått ner en hel del i vikt och är synbart lättare.

Efter inspelningarna har Kalle fortsatt på en strikt LCHF-diet. Men det är inte alltid så lätt.

– Bästa rådet är att flytta ut i skogen och inte umgås med någon så slipper man utsättas för frestelser. Eller så får man använda sig av gammal hederlig disciplin. Fast man måste tillåta sig att vara människa också annars tappar man allt ihop, säger Kalle och fortsätter:

– Det är ju sommar nu och det är svårt. Igår drack jag till exempel en öl, men jag drack fan bara en.

”En jävla skillnad”

Åtskilliga kilo lättare i kroppen gör underverk både i vardagen och jobbet.

– Det är en jävla skillnad. Jag är mycket gladare och jag är pigg och mer kreativ. Jag mår mycket bättre och det beror på att jag lever ett mer hälsosamt liv nu.

– När det gäller träningen så har jag haft en liten dipp efter midsommar när jag kom hem från New York. Men när jag är klar med Dalhalla ska jag ta och piska igång kroppen rejält med massa tärning.

Får oväntad hjälp

För några år sedan skilde sig Kalle och har varit singel sedan dess. Inget han lider av och han får hjälp i dejtandet från oväntat håll.

– Jag är stenhård singel. Men jag mår så bra så på alla fronter. Och jag behöver inga appar och sånt. För man behöver inte Tinder när man är programledare i tv, säger Kalle och skrattar.

– Och så har jag ju sån otrolig hjälp av tabloidtidningarna i den här frågan.

Gästartister. Förutom Tommy Körberg kommer även musikalartisten Gunilla Backman vara med i Dalhalla.
Gästartister. Förutom Tommy Körberg kommer även musikalartisten Gunilla Backman vara med i Dalhalla.

Det här är Tinder

Tinder är en av världens största dejtingappar för mobilen. Urvalet baseras på plats (din potentiella dejt befinner sig i när­heten, eller i alla fall i samma stad).

  Du får se ett foto av en annan Tinder-användare i närheten och genom
att dra fotot till höger (intresserad) eller vänster (ointresserad) sorteras potentiella dejter ut. Av de som valts ut som intressanta ("högersvajpats") av dig uppstår en chattmöjlighet om dessa också valt just dig som intressant ("högersvajpat"). Annars blir det ingen chattmöjlighet.

 Du kan inte se vilka som valt dig eller valt bort dig, du presenteras bara för personer som du gillat och som gillar dig, så kallade "matchningar".

 Tinder är gratis men erbjuder extratjänster mot betalning, som möjlig­heten att "svajpa" i andra städer och ångra sig kring senaste valet.

Publicerad:

LÄS VIDARE