Lars Lerin om kärleken till Junior: ”Vi har fått läka tillsammans”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Konstnären Lars Lerin och maken Junior hade båda lämnat ett mörkt förflutet när de träffades.

Båda har erfarenhet av alkoholmissbruk.

– Vi har fått läka tillsammans och blivit helare, säger Lars Lerin i kvällens ”Tillsammans med Strömstedts”.

Lars Lerin, 64, har i tidigare intervjuer öppenhjärtigt berättat om hur han tog farväl av alkoholen för ett antal år sedan. I dag lever han ett stabilt och nyktert liv tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques samt barnen Rafael och Gabriel.

I ”Tillsammans med Strömstedt” berättar konstnären om lyckan och glädjen i att finna kärleken i Junior. Men deras kärlekshistoria har inte alltid varit helt oproblematisk.

– Jag var väldigt sjuk på den tiden. Jag hade ju det där med att jag hade slutat med alkohol och tabletter. Jag var inte i balans. Den utmaningen då att vi skulle starta den här kärleks... Jag fick såna panikkänslor. Att jag skulle ta hand om honom på något sätt och att han skulle vara med mig. Jag kände mig inte fri på något vis. Samtidigt tänkte jag direkt när jag mötte honom att han var så underbar, berättar Lars Lerin i programmet.

”Hade lite slarvigt liv”

Det han inte visste då var att Junior bar på en liknande ryggsäck.

– Jag hade lite slarvigt liv också. Knark och sprit och rökning, lite marijuana, men nu tackar jag Gud att jag har inget sånt i mitt liv. Jag är frisk, säger Junior i programmet.

Men han drog sig för att berätta om sin relation till alkohol för Lars Lerin.

1 av 2
Manoel ”Junior” Marques och Lars Lerin.

Hjälpte varandra

– Det blev som att vi hjälpte varandra. Jag var mycket tacksam för Lars som hade tålamod att hjälpa mig med det, säger Junior i programmet, märkbart berörd.

– Jag trodde nog att du var mycket helare än vad jag var, men du hade också din historia som inte var så lätt. Vi har fått läka tillsammans och bli helare. Det känns som jag fick livet tillbaka då när jag slutade med tabletterna och hade gått igenom den där abstinensen och kände att jag kan leva utan det där kemiska. Det är förutsättningen för att vi kan ha en familj såhär och vara kärleksfulla, säger Lars Lerin.

Nöjesbladet har sökt Junior och Lars Lerin.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN