”Lazy town”-skådespelaren död – blev 43 år

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
”Lazy Town”, med Stefan Karl Stefansson längst till vänster.

NÖJE

Den isländske skådespelaren Stefán Karl Stefánsson är död.

Han är mest känd för sin roll som Robbie Rotten i barnprogrammet ”Lazy town”.

Stefánsson har kämpat mot gallvägscancer i två år.

Stefán Karl Stefánsson dog omgiven av familj och vänner på Island under tisdagskvällen, skriver People. Han blev 43 år.

– Min älskade Stefán Karl Stefánsson har gått bort efter att ha kämpat mot aggressiv gallvägscancer i två år. Per Stefan önskade att ingen begravning hålls. Hans kvarlevor kommer att spridas på en hemlig plats i havet. Stefans familj vill uttrycka sin tacksamhet över stödet och värmen de har fått de senaste åren och uttrycka sin djupaste sympati för Stefan Karls många vänner och fans, säger hans fru Steinunn Olina Thorsteinsdottir i ett uttalande till tidningen.

Stefán Karl Stefánsson är mest känd för sin roll som Robbie Rotten i Nickelodeon-programmet ”Lazy town” som sändes mellan 2002 och 2014. Serien har också sänts på TV4 i Sverige.

Cancern kom tillbaka

Skådespelaren fick diagnosen gallvägscancer 2016, men opererades och var på bättringsvägen. 2018 kom sjukdomen tillbaka och Stefánsson fick beskedet att den var obotlig.

”Det är inte förrän de säger till dig att du kommer att dö snart som du förstår hur kort livet är. Tiden är det mest värdefulla som finns eftersom den aldrig kommer tillbaka. Och oavsett om du tillbringar den i dina älskades armar eller ensam i en fängelsecell blir livet vad du gör det till. Dröm stort”, skrev han i sina kanaler på sociala medier i mars i år.

Stefán Karl Stefánsson lämnar efter sig sin fru och fyra barn.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN