Arne Hegerfors

Arne Hegerfors: Jag drabbades stroke, hjärtinfarkt och tumör på fyra år

Av: 

Hans Shimoda

NÖJE

I somras fyllde tv-legendaren Arne Hegerfors 75 år.

En födelsedag han inte trodde han skulle få uppleva.

– Jag drabbades av ”trippeln” – stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör – inom loppet av fyra år, säger han.

Viljan att leva är det inget fel på. Nöjesbladet möter Arne och hans hustru Kerstin på ett restaurangevent på Södermalm i Stockholm. Det är hög musik i lokalen och stimmigt och fotografer som blixtrar ihärdigt.
– Jag mår efter förhållandena bra. Tack vare läkekonsten och Kerstin så kan jag leva ett värdigt liv, det är fantastiskt skönt, säger Arne.

”Närminnet är borta”

De förklarar att kvällen har varit trevlig och mysig och paret går fortfarande då och då upp på kändisfester när orken finns. Men minnena från kvällen brukar blekna fort. Arne förklarar att händelser i nutid försvinner.
– Jag kommer ihåg saker som hände för länge sedan, men närminnet är borta. Tumören satte sig på det stället i hjärnan. Det här kommer jag inte att komma ihåg när jag kommit två kvarter härifrån. Visst är det märkligt, kvällen är som bortblåst, säger Arne utan att låta alltför bekymrad.

”Vet inte vilken veckodag det är”

Kerstin Hegerfors fyller i:
– Han klarar sig inte utan mig. Orienteringsförmågan är borta och han vet inte ens vilken årstid det är på grund av närminnesförlusten. Han vet inte vilken veckodag det är och han frågar mig om det flera gånger om dagen. Men intellektet är det inget fel på. De snabba och roliga kommentarerna kommer fortfarande.
Arne är glad att han kan vistas i hemmet nu när han inte ser och behöver hjälp med det mesta.
– Tack vare Kerstin så kan jag fortfarande bo hemma istället för att sitta på ett hem och dricka välling. Det skulle inte vara roligt, säger han.
– Jag känner att Arne mår bra av det och det ger mig mycket att märka att han trivs. Vi har det bra, det kan man kanske inte tro, säger Kerstin innan de går hem.

ANNONS

Just nu får du 20% extra på utvald rea hos Åhléns. Kod "20EXTRA". Gäller för dig som är eller blir medlem.

Extern länk från Åhléns

Till Rea

Publisert:

LÄS VIDARE

Arne Hegerfors om sjukdomarna: ”Tack vare min fru kan jag bo kvar hemma”

ÄMNEN I ARTIKELN

Arne Hegerfors