Madonna stäms på flera miljoner efter Eurovision

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

TV-bolaget KAN, som producerade Eurovision, stämmer Madonnas arrangör Live Nation, efter stjärnans kontroversiella framträdande.

Enligt bolaget har företaget struntat i att betala kostnader motsvarande 3,7 miljoner kronor.

Det skriver Variety.

Madonna, 60, uppträdde under finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj. Finalnumret var påkostat och hon uppträdde med låtarna ”Like a prayer och ”Future”. Madonnas sånginsats kritiserades efter framträdandet men det som väckte störst uppmärksamhet var de dansare som höll om varandra, en med Israels flagga på ryggen och en med Palestinas flagga.

Stäms av produktionsbolag

Nu har artistens uppträdande lett till en rättslig process, rapporterar Variety.

Det israeliska tv-bolaget, KAN, som producerade årets tävling, har lämnat in en stämningsansökan. Där hävdar man att stjärnans representanter har brutit mot deras avtal.

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
Madonnas framträdande under ”Eurovision song contest” 2019

Enligt stämningen försåg tv-bolaget Madonnas team med mer tekniskt och logistiskt stöd än vad det var budgeterat för. En del av extrakostnaderna ska ha inkluderat mer säkerhet, fler scenassistenter, projektorer och mer personal.

Enligt KAN ska Madonnas arrangör, Live Nation, gått med på att täcka kostnaderna. Men det har inte gjort trots flera försök att få tillbaka pengarna. Nu uppges det att KAN stämmer Live Nation på drygt 3,7 miljoner svenska kronor.

Enligt Variety har en taleskvinna för KAN bekräftat stämningen men därefter avböjt fler kommentarer.

Live Nation har inte kommenterat stämningen.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE