Kanal 5 gör svensk ”Celebrity rehab”

Andreas Kleerup, Jackie Ferm, Lance Hedman och Ola Rapace i nya realityserien ”Behandlingen” på Kanal 5

Jackie Ferm, Ola Rapace, Angelina ”Ängie” Dehn, Håkan Hallin, Andreas Kleerup och Lancelot Hedman deltar i ”Behandlingen”.
Jackie Ferm, Ola Rapace, Angelina ”Ängie” Dehn, Håkan Hallin, Andreas Kleerup och Lancelot Hedman deltar i ”Behandlingen”.

2010 tvingades de skrota idén – men nu satsar Kanal 5 på kändisar som går på rehab igen.

Ola Rapace, Jackie Ferm och Andreas Kleerup finns bland dem som hoppas få hjälp i den nya realityserien ”Behandlingen”.

– Det här är det bästa och det värsta jag har varit med om, och det modigaste jag någonsin gjort, säger Jackie Ferm i ett pressmeddelande.

Redan 2010 försökte Kanal 5 göra en svensk version av ”Celebrity rehab” men tvingades backa när kändisar rasat över att ha blivit tillfrågade om att medverka.

Men nu, elva år senare, har Kanal 5 och Discovery+ alltså producerat det egna formatet ”Behandlingen” som bygger på samma koncept. Sex kändisar genomgår ett skräddarsytt behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik inför tv-kamerorna.

Med i serien är artisten och musikproducenten Andreas Kleerup, 42, dokusåpaprofilen Jackie Ferm, 31, skådespelaren Ola Rapace, 49, artisten och kändissonen Lancelot Hedman, 21, barchefen och dokusåpadeltagaren Håkan Hallin, 52, och artisten Angelina ”Ängie” Dehn, 26.

Hannah Widell tvingades be om ursäkt när produktionsbolaget Mastiff försökte göra ”Celebrity rehab” 2010.
Hannah Widell tvingades be om ursäkt när produktionsbolaget Mastiff försökte göra ”Celebrity rehab” 2010.

Behandlingsteam

– Det här är det bästa och det värsta jag har varit med om, och det modigaste jag någonsin gjort. Det är så viktigt att de här frågorna kommer upp till ytan och vi hoppas att våra berättelser kan bidra till att fler vågar prata om hur de har det, och kanske till och med vågar ta steget att be om hjälp, säger Jackie Ferm i ett pressmeddelande.

I realityserien, som har premiär i oktober, medverkar också ett behandlingsteam bestående av psykoterapeuten Tobias Sahlin, psykiatrikern och beroendeläkaren Ingemar Sköld, alkohol- och drogterapeuten Lena Tolvers och hälsocoachen Carlos Stråberg Romero.

Det är samma produktionsbolag bakom ”Behandlingen” som för elva år sedan försökte producera ”Celebrity rehab”. Influencern Anitha Clemens var en av de som då kontaktade kändisar för Mastiffs och Kanal 5:s räkning och Hannah Widell, som då var produktionsbolagets utvecklingschef tvingades till och med be om ursäkt efter att flera kändisar reagerat starkt:

– Det finns människor som absolut vill vara med i programmet och tycker att det är ett fantastiskt tillfälle att göra en nystart i livet. Sedan är det klart att jag ber hemskt mycket om ursäkt om folk känner sig kränkta eller om vi har varit klumpiga, sa Widell då.

Thorsten Flinck var en kändisarna som fick frågan 2010.
Thorsten Flinck var en kändisarna som fick frågan 2010.

Sjögren och Brost tillfrågades

Bland de kändisar som rasade över att ha blivit kontaktade fanns Christer Sjögren, Kikki Danielsson, Johannes Brost och Thorsten Flinck. Kikki Danielsson som dessförinnan varit öppen med att hon haft alkoholproblem sa då till Aftonbladet:

– Jag tänkte att jag har gjort mitt straff. Varför ska jag ta upp det igen?

Till slut drog sig Kanal 5 ur projektet.

– Det går inte att göra det på ett värdigt sätt, därför måste vi tyvärr lägga ned, sa dåvarande kanalchefen Lars Beckung.

Men det nya formatet ”Behandlingen”, som spelades in under sommaren, har alltså fått grönt ljus.

– Det är hög tid att sänka tröskeln för detta laddade, vardagsnära ämne som många har direkt eller indirekt erfarenhet av, säger, Anne Appelberg, som är tv-bolaget Discoverys exekutiva producent, i pressmeddelandet.

Publisert:

LÄS VIDARE