Malou von Sivers om Greekazo-kritiken: ”Misstag att bjuda in Anders Öfvergård”

Anders Öfvergård: ”Får stå för sitt beslut”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:

Malou von Sivers säger att det var ett misstag att bjuda in Anders Öfvergård under den hårt kritiserade intervjun med Greekazo.

– Jag tyckte att det blev jättefel, säger hon i podden ”Tv-fabriken med Fredrik Ralstrand”.

– Jag var ju en gäst precis som Greekazo, det tycker jag att hon måste stå för och inte skjuta över ansvaret på någon annan, säger Anders Öfvergård till Aftonbladet.

Det var i december förra året som rapparen Alexander Cielma Miliarakis, mer känd under artistnamnet Greekazo, 19, gästade ”Malou efter tio”.

Där fick han frågor av Malou von Sivers, 67, och Anders Öfvergård, 52, som också var gäst i programmet, om sina låttexter om droger och kriminalitet. Efter intervjun riktades stark kritik mot inslaget och mot Malou von Sivers.

Nu talar TV4-profilen och programledarveteranen ut om stormen i podden ”Tv-fabriken”.

Greekazo får frågor både från Malou von Sivers och Anders Öfvergård i ”Malou efter tio”.
Foto: TV4
Greekazo får frågor både från Malou von Sivers och Anders Öfvergård i ”Malou efter tio”.

”Blev i tv två mot en”

Hon säger att hon har intervjuat rappare under många år, och att hon alltid har varit intresserad av deras texter och deras skildringar av förorten, och att Greekazo absolut visste om att hon skulle prata om just det.

– Hade jag suttit själv och pratat om det så hade det här landat helt annorlunda. Men vi gjorde misstaget att bjuda in Anders Öfvergård, den ”Arga snickaren” som de flesta känner honom som. Han hade då ett program som gick på TV4 som var någon slags dokumentärserie, ”Anders och knarket”. Då skulle man ha gjort det separat, för jag ville mer fråga honom (Anders) om vad han hade sett och vad han hade gjort, säger hon och fortsätter:

– Istället kom han in och gav sig ganska ordentligt på den här unge 17-årige killen. Det blev i tv två mot en, och jag kunde inte i direktsändning hantera det och jag kan heller inte skylla på en gäst som jag har bjudit in, nämligen Anders Öfvergård. Jag tyckte att det blev jättefel, jag tyckte att han gjorde fel och det blev inte bra helt enkelt.

Foto: TV4
Programledaren Malou von Sivers.

Anders Öfvergård: Inte direktsänt

Men Anders Öfvergård säger till Aftonbladet att inslaget var förinspelat, och inte direktsänt, som Malou von Sivers påstår i podden.

Han säger också att han efter intervjun har haft en kontakt och en bra dialog med Greekazo och hans agent om vad som hände. Angående Malou von Sivers kritik säger tv-profilen att det är tråkigt att hon ångrar att hon bjöd in honom.

Foto: CAROLINA BYRMO
Anders Öfvergård.

– Samtidigt har hon gjort ett aktivt val att göra det. Just i den vevan gjorde jag ”Anders och knarket” och det var därför jag var inbjuden. Att hon och redaktionen väljer att bjuda in mig med Greekazo när jag är aktuell med ett program som belyser drogproblemet i Sverige, och att jag då frågar honom om vad han tycker, det känner jag någonstans är ganska uppenbart att jag gör. Då får hon också någonstans vara programledaren i det här och styra det.

Han menar att Malou von Sivers måste tänka efter vad för gäster som bjuds in och i vilka avseenden.

– Jag var ju en gäst precis som Greekazo, det tycker jag att hon måste stå för och inte skjuta över ansvaret på någon annan.

Foto: TV4
Greekazo i ”Malou efter tio”.
Publicerad:

LÄS VIDARE