Mästarnas mästare

Michel Tornéus nära kollaps i ”Mästarnas mästare”

Bilderna du inte fick se i tv – Kom direkt från sista tävlingen som elitidrottare: ”Nära att kräkas”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

PORTO HELI. Han kom direkt till ”Mästarnas mästare” – 36 timmar efter sin sista elittävling.

Men det som ”Mästarnas mästare”-konkurrenterna kallar ”näst intill fusk” höll istället på att driva Michel Tornéus till kollaps.

– Jag var nära att kräkas. Jag var nära att kräkas flera gånger, säger han efter första tävlingsdagen.

De fysiska tävlingarna avlöste varandra omedelbart efter att ”Mästarnas mästare”-deltagarna landat vid den grekiska kusten.

– Vi har tänkt att säsongsstarten ska kännas extra tuff, säger exekutiva producenten Anders Wistbacka.

Programledaren Micke Leijnegard, 55, intygar den hårda inledningen.

– Det var nog lite så att vi såg att det är väldigt ungt folk med i år, som just har slutat tävla och då vill man testa deras gränser, säger han.

Kallur: ”Näst intill fusk”

Att Michel Tornéus, 33, bara 36 timmar tidigare avslutat sin elitkarriär med en sista tävling fick de andra deltagarna att reagera.

– Han gör det här bara i farten. Han tävlade som elitidrottare för två dagar sen, det här är typ hans sista tävling som elitidrottare. Jag håller fast vid att det är näst intill fusk, det är det. Men det är också helt underbart att ha honom här, han är en god medtävlare, säger Susanna Kallur, 39.

Men chockstarten tog hårt på Tornéus. Efter att ha kastats direkt in i en mjölksyrealstrande hastighetstävling blev nästa gren att kasta en medicinboll mot ett plank så många gånger som möjligt på tid.

Sprang bakom ett plank

Grenen tog hårt på längdhopparen. Micke Leijnegard fick hjälpa honom upp från marken efter att han avslutat och snart skyndade Tornéus sig bakom ett plank.

– Jag var nära att kräkas. Jag var nära att kräkas flera gånger. Jag har en förmåga att när det gäller så tar jag ut mig till 110 procent. Det är resultatet man får ta här, när man inte tränat sån här träning på länge så kommer mjölksyran och då är det lätt att kräkas. Det var på väg upp men det kom aldrig, säger han efter tävlingen.

När inspelningen väl avslutats blir Tornéus sittandes kvar på marken länge innan han ansluter till de andra deltagarna.

– Det känner jag ju, att jag inte alls är återhämtad efter gårdagen, men ska man bli mästare så måste man ju klara av alla hinder längs vägen så det är lugnt för mig, säger han.

Slår tillbaka: ”De vet alla...”

Att han skulle ha någon fördel över ”Mästarnas mästare”-konkurrenterna trots att han bara dagar tidigare slutat fyra i SM och hela året tränat på elitnivå, vill Michel Tornéus inte hålla med om.

– De vet alla att när du är så specifik i din träning för något så tränar du inte det andra. Jag har inte tränat uthållighet eller styrka utan fokuset jag har haft är att springa tekniskt rätt fram till plankan och hoppa så långt jag kan. Längdhopp är inte en gren som du vinner jägarställning på, säger han.

– Sen är det inte jag som har gjort reglerna. Hade de (SVT, reds anm) inte känt att det var dags så hade de inte bjudit hit mig.

”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 söndagar 20.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa vårens trendigaste kläder hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Alla deltagare i SVT:s ”Mästarnas mästare” 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Michel Tornéus

Micke Leijnegard

Susanna Kallur