SD efter Bonos hån: ”Förvånar mig inte”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

U2:s frontman Bono gjorde Hitlerhälsning på scenen till Jimmie Åkessons namn.

Nu kommenterar Sverigedemokraternas informationschef hånet:

– När svenska kändisar uppenbarligen inte har någon verklighetsförankrad uppfattning om oss och vårt parti, förvånar det mig inte att läget är än värre hos en person som Bono, säger Henrik Gustafsson.

Världsstjärnan Bono hånade Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna under valnatten. På U2:s spelning i Paris gjorde han bland annat Hitlerhälsning och utropade samtidigt partiledarens namn flera gånger.

Nu kommenterar Sverigedemokraternas informationschef Henrik Gustafsson tilltaget.

– I valrörelsens slutskede såg vi hur vissa svenska kändisar gick ut och tog avstånd från vårt parti och uppmanade människor att inte rösta på oss. Detta motiverades med argument gentemot oss byggda på felaktigheter, säger han.

1 av 2 | Foto: Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN
Bono.

”Beklagligt när människor sprider felaktiga uppgifter”

Henrik Gustafsson, som hör av sig via sms efter att Nöjesbladet publicerat videon med U2-stjärnans hån, menar att Bonos angrepp saknar verklighetsförankring.

– När svenska kändisar uppenbarligen inte har någon verklighetsförankrad uppfattning om oss och vårt parti, förvånar det mig inte att läget är än värre hos en person som Bono. Det är alltid beklagligt när människor sprider felaktiga uppgifter om ett politiskt parti, oavsett vilket parti. Primärt vänder jag mig emot den polarisering och den stigma många människor ägnar sig åt, kända som icke kända personer, säger Henrik Gustafsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE