Kate Winslet: Jag ångrar att jag jobbade med Woody Allen och Roman Polanski

Superstjärnan: ”Jag måste ta ansvar”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Kate Winslet har jobbat med skandalomsusade regissörerna Woody Allen och Roman Polanski.

Något hon djupt ångrar i dag.

– Vad i helvete höll jag på med? säger hon i en intervju med Vanity Fair.

Den Oscarsvinnande skådespelarstjärnan Kate Winslet, 44, skräder inte orden när hon i en stor intervju med Vanity Fair pratar ut om att vilja vara ett ”anständigt föredöme” för unga kvinnor.

– Vad i helvete höll jag på med när jag jobbade med Woody Allen och Roman Polanski? Det är så overkligt för mig nu hur de männen kunde vara så ansedda i hela filmbranschen och under en sådan lång tid, säger hon till tidningen.

Kate Winslet.
Foto: Jonathan Short / TT NYHETSBYRÅN
Kate Winslet.

”Jävligt skamligt”

Hon fortsätter:

– Det är jävligt skamligt. Och jag måste ta ansvar för att jag jobbade med båda två. Jag kan inte vrida tillbaka klockan. Jag brottas med dessa ånger, men vad kan man göra annat än att vara sanningsenlig om det hela?

Kate Winslet jobbade med Allen i filmen ”Wonder wheel” från 2017 och med Polanski i ”Carnage” 2011. Båda regissörerna har varit skandalomsusade i flera decennier.

Dömdes till våldtäkt – flydde landet

Roman Polanski, 87, greps i USA 1977, anklagad för att ha våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände att han haft samlag med flickan och satt i fängelse i 42 dagar. Men regissören flydde landet innan straffet hade förkunnats och har sedan dess hållit sig undan amerikanska myndigheter. Han utreddes även för nya våldtäktsanklagelser 2017, men åtalet lades ner.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN
Woody Allen.

Anklagad för incest och övergrepp

Under 90-talet framkom det att Woody Allen, som då var 57 år gammal, hade en affär med sin dåvarande mångåriga partner Mia Farrows 21-åriga adoptivdotter Soon-Yi Previn, som han sedan också gifte sig med 1997.

Woody Allen, i dag 84 år gammal, har också anklagats för incest och övergrepp på barn efter att hans adoptivdotter Dylan Farrows sagt att regissören förgrep sig på henne när hon var sju år gammal – något han bestämt förnekar ska ha inträffat.


Publicerad:

LÄS VIDARE