Robinson

De diskades i ”Robinson” efter fusk: Storhandlade på Ica

Deltagarna blev utkastade – talar ut: ”Besviken på mig själv”

Av: 

Moa Malmqvist

Benjamin Ekroth

NÖJE

Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson diskas från ”Robinson” efter att ha handlat mat för 1 500 kronor.

Deltagarna smög till en camping i närheten och fick Alexanders fru att swisha pengar.

– Vi handlade falukorv, gifflar, choklad, tonfisk och köttbullar. Jag handlade schampo och balsam också, säger Tova-Sophia.

I det senaste avsnittet av ”Robinson – gränslandet” diskvalificeras deltagarna Alexander Chennaoui, 49, och Tova-Sophia Aronsson, 36, efter att det framkommit om att de fuskat.

De hade nämligen tagit sig till närmaste Ica Maxi och handlat mat för 1 500 kronor, som de sedan gömt i skogen. När Aftonbladet når Tova-Sophia Aronsson berättar hon att Alexander Chennaoui lagt fram idén redan tidigt i tävlingen, vilket han bestämt dementerar.

– Han tog up det redan på första ön, när han kom till lag nord. Han gillar att ta långa promenader och han hade hittat lite hus en bit bort. Han hade en tanke om att få folk att handla mat åt oss, säger hon.

Olika versioner: ”De ogillade mig”

Alexander säger till Aftonbladet att han aldrig pratat med lag nord om idén, eftersom han inte litade på lagmedlemmarna.

– De var mina fiender konstant, de ogillade mig från början. Jag skulle aldrig någonsin delat med mig av en sådan tanke, säger han.

– Jag tog en lång promenad och gick vilse. Då hittade jag ett hus som laget redan hade utforskat. Däremot hittade jag hjortron.

Däremot kom han på idén i gränslandet efter att han hittat ett hus en bit från lägret. Deltagarna bestämde sig för att besöka huset under helgen när produktionen var upptagna med ”Robinson”-tävlingarna.

Tova-Sophia Aronsson.

Foto: TV4

Alexander Chennaoui.

Foto: TV4

Lånade bil av fulla campare

– Jag och Elias gick dit medan Alexander höll vakt. Vi hade fått numret till hans fru, och tanken var att vi skulle få henne att swisha pengar till de som bodde i huset så att de skulle handla mat åt oss, berättar Tova-Sophia.

Men när hon och Elias Akyol, 26, kom fram var det ingen hemma så de bestämde sig för att leta vidare. De mötte ett promenerande par som berättade om en camping en bit därifrån.

– Vi gick och gick, tillslut kom vi fram. Jag gick fram till ett gäng och berättade att vi var från ”Robinson”. De var jättehärliga och bjöd oss på lite mat. De var fulla så de föreslog att vi skulle ta deras bil. Det slutade med att de hamnade i baksätet, Elias körde och jag satt bredvid.

Bilfärden från campingen in till Haparanda och Ica Maxi tog en halvtimme och under tiden ringde Tova-Sophia Alexanders fru.

– Hon var ju väldigt skeptisk men tillslut swishade hon 1 500 kronor.

Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson förs bort av Anders Öfvergård.

Foto: TV4

Anders Öfvergård.

Foto: TV4

Gömde maten

Väl på plats handlade de bland annat falukorv, gifflar, choklad, tonfisk och köttbullar.

– Jag hade en lista och jag lade till schampo, balsam och tandkräm också. Det var lite viktigare med hygien för mig, säger Tova-Sophia.

När deltagarna kom tillbaka gömde de maten i skogen. Ett par dagar senare kom produktionen och berättade att Alexanders fru ringt dem och trott att hon blivit lurad på pengar, berättar Tova-Sophia.

– Så då hade de gjort en husrannsakan i vårt läger och hittat lite godis. Vi hade ju inte så mycket där utan vi hade gömt undan det mesta. Men då var de beredda på att glömma allt och gå vidare, berättar hon.

Alexander säger att det inte ingick i planen att Tova-Sophia och Elias skulle åka till Ica Maxi, utan bara hålla sig till huset i närheten.

Såg Alexander ”käka köttbullar i skogen”

– De fortsatte i två timmar, ut i ingenstans. De vilseledde ju mig också på sätt och vis. De frångick ju planen helt och hållet, de var ju mer sugna på det där än vad jag var. Visst, planen var min, men de var så mycket mer pådrivande.

– Jag önskar att de bara slutade när de insåg att huset var tomt.

Efter att Elias åkt ur tävlingen kom Ludvig Andersson, 21, till gränslandet. Tova-Sophia berättade då om shoppingäventyret.

– När han såg Alexander gå och käka köttbullar i skogen så fick han nog, de hade ju inte en jättebra relation. Han ställde ett ultimatum mot produktionen att om inte Alexander åker ur så hoppar han av.

”Var inte ens speciellt hungrig”

Produktionen beslutade då att diskvalificera båda deltagarna.

– Jag blev inte arg, Ludde gjorde rätt. Men nu i efterhand känns det lite tråkigt, jag hade ändå en bra chans i tävlingen. Jag hade kunnat gå långt. Jag var inte ens speciellt hungrig egentligen, säger Tova-Sophia och tillägger:

– Det är klart att det inte är okej med fusk, men jag är bara en människa.

Hon säger att hon fått blandad respons från tittarna, men inte lika mycket hat som hon fruktade.

– Det känns som att det är mer vanliga tittare som hör av sig, snarare än nättroll. Folk har varit lite besvikna på mig och tyckt att det var rätt att vi åkte ut. Det kanske var bra, för det hade nog inte känts värdigt att vinna efter fusket.

Alexander: Besviken på mig själv

Även Alexander Chennaoui medger att det var en dum och onödig grej. För egen del grämer han sig mest över att ha svikit unga tittare som hejat på honom i tävlingen.

– Jag är besviken på mig själv att jag gjorde en sådan handling. Det är inte okej att fuska nånstans. Men jag åt godis i ett tv-program där man inte får äta godis, hela världen kommer inte att gå under för det.

De såg en chans att göra ett hyss, men hade inte tänkt att det kunde bli en stor grej, enligt Alexander Chennaoui.

– Det var så nära till det förbjudna, helt enkelt.

Din fru blev indragen och swishade pengar. Vad tänker hon?

– Hon har inte valt att bli indragen i det här på något sätt. Hon fick 5-6 samtal från Tova som inte kunde redogöra för varför hon skulle swisha pengar. Men hon är inte nöjd över att vi inkluderat henne, säger Alexander Chennaoui.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Robinson

LÄS VIDARE

Så gick det sen för profilerna i Robinson 2021

Tramsfrans om fusket i ”Robinson”

ÄMNEN I ARTIKELN

Robinson

Anders Öfvergård

Haparanda