Pernilla Johansson missar finalen i ”Mästarnas mästare”

”Jag blev jättebesviken”

Publicerad:

NÖJE

Pernilla Johansson föll på målsnöret.

Kampsportaren åkte ut precis innan finalen i ”Mästarnas mästare”.

– Jag blev jättebesviken, säger hon.

Den före detta kampsportstjärnan Pernilla Johansson, 45, förlorade nattduellen mot friidrottaren Michel Tornéus, 33, med 0–2.

Hon säger att hon först var nöjd över sin prestation och sitt kämpade i programmet.

– Men när jag väl stod där, jag blev jättebesviken när jag väl åkte ut. Jag hade velat fortsätta och så klart ta mig till final. Så det var jättetråkigt. Det var också surt för att jag trodde att jag skulle vara bra på vattenövningen, så jag blev jättebesviken på mig själv att jag inte gjorde den bättre. Men den hade inte lika mycket med simning att göra som jag trodde innan.

Pernilla Johansson.
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
Pernilla Johansson.

”Kunde gå hur som helst”

Pernilla Johansson visste att både hon och Michel Tornéus skulle vara snabba i nattduellen.

– Det kunde gå hur som helst. Jag tänkte bara på att hålla fokus och köra allt vad jag kan. Men det var jag som missade.

Aftonbladets krönikör Kristoffer Bergström har noterat att det kan spela stor roll huruvida staven i nattudellen släcks till höger eller vänster eftersom att deltagarna försöker ta den med sin föredragna hand, vilket för alla utom Kim Källström i år verkar vara högern. Detta får till följd att avståndet till målet blir olika långt.

Båda stavarna släcktes på Michel Tornéus högra sida.

– Jag vet att jag tänkte att eftersom att den släcktes på högra sidan först så kanske det blir på andra sidan nästa gång. Men så ska man ju inte tänka, det är inget som säger att det är så, men undermedvetet tänkte man det, säger Pernilla Johansson.

Foto: SVT
Här avgörs nattduellen, när sista ljusstaven släcks och Michel Thornéus är snabbast framme.

Fick barn sju månader innan

När hon såg startfältet i år förstod hon att konkurrensen skulle bli tuff redan innan.

– När jag fick frågan tänkte jag vad kul, mästarnas kommer att passa mig, jag allround-stark och så. Men när jag såg startfältet tänkte jag att shit, alla avslutade sina karriärer typ i går förutom jag, Jörgen och Kenneth. Och nästan alla var tio år yngre. Jag fick ju barn sju månader innan vi åkte ner, så jag tänkte att jag ska ta mig så långt jag kan.

Pernilla Johansson, som i dag driver ett kampsportsgym, fick frågan om att vara med redan förra året, men var då gravid med barnet, som är hennes andra. I år beslutade hon sig för att tacka ja.

– Kontrasterna för mig blev jättepåtagliga, att hitta tillbaka dit. Jag fick en stor respekt både för den tiden man själv lade ner och alla andra som lägger den tiden för att komma dit. Det gäller inte bara att få med kroppen och träna, utan det gäller att få med orken, och drivet och fokuset och allt det där.

I finalen av ”Mästarnas mästare”, som sänds i SVT söndag 10 maj, tävlar Michel Tornéus, Henrik Windstedt , Kim Källström och Frida Hansdotter.

Publicerad:

LÄS VIDARE