Första bilderna ur nya Jönssonligan-filmen – med stjärnskådisarna

Hollywoodstjärnan spelar i nya versionen

Publicerad:

NÖJE

Jönsonligan kommer tillbaka till jul.

Nu kan Aftonbladet Nöje visa de första bilderna ur filmen – med storstjärnor som Lena Olin och Marie Göranzon.

Henrik Dorsin, David Sundin, Hedda Stiernstedt och Anders ”Ankan” Johansson tar över de klassiska rollerna i ”Jönssonligan” när de folkkära brottslingarna gör comeback i slutet av året.

– Jag ville sätta ihop en Jönssonliga bestående av människor man skulle kunna tänka sig att åka på en veckas  kanotsemester med. Alltså personligheter som besitter lika delar glatt humör, äventyrlighet, charm, intelligens, dåligt omdöme, värme och larvighet.

David Sundin, Anders Johansson, Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt i ”Se upp för Jönssonligan”.
Foto: SF
David Sundin, Anders Johansson, Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt i ”Se upp för Jönssonligan”.

Olin och Göranzon

– Henrik, Hedda, Ankan och David bär i överflöd alla dessa egenskaper och tillsammans tycker jag att de blivit helt oemotståndliga, säger regissören Tomas Alfredson i ett pressmeddelande.

Foto: SF
Lena Olin i filmen.
Foto: SF
Marie Göranzon i filmen.

Nu kan Aftonbladet avslöja fler namn i den kommande julfilmen: Lena Olin, Marie Göranzon, Reine Brynolfsson, Elin Klinga och ”Downton Abbey”-svensken MyAnna Buring.

”Konflikträdda”

– När jag fick frågan om att spela Harry var det ett självklart ja, eftersom det var Tomas Alfredson och Jönssonligan det gällde. Jag är ett stort Jönssonligan-fan, får gåshud bara av att höra introt. Och det var kul att spela Harry, jag känner igen mig i honom, vi har båda barnasinnet kvar och är lite konflikträdda, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

Filmen har premiär under julhelgen.

Foto: SF
Henrik Dorsin, David Sundin, Hedda Stiernstedt och Anders ”Ankan” Johansson tar över de klassiska rollerna i ”Jönssonligan”.
Foto: TV1000
Den klassiska Jönssonligan med Björn Gustafsson, Gösta Ekman och Ulf Brunnberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE