Johnny Depp

Depp talar ut om äktenskapet i rätten

Stjärnan: Jag var en enkel måltavla

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Johnny Depps förtalsmål mot tidningen The Sun, som kallade honom för en ”hustrumisshandlare”, är igång.

Nu vittnar skådespelaren om sitt turbulenta äktenskap med exfrun Amber Heard.

– Hon visste vad hon ville ha, och jag var en enkel måltavla, säger han i rätten.

Det var under tisdagen som Hollywoodstjärnan Johnny Depps, 57, förtalsmål mot den brittiska tidningen The Sun inleddes i London.

Skådespelaren stämmer utgivaren Rupert Murdoch’s News Group Newspapers och chefredaktören Dan Wootton, 37, efter att det i en rubrik i tidningen stod att han är en ”hustrumisshandlare”.

Hans exfru, skådespelaren Amber Heard, 34, har tidigare anklagat Johnny Depp för att upprepade gånger ha misshandlat henne under deras 15 månader långa äktenskap, medan Johnny Depp tvärtom menar att det är han som varit den som blivit utsatt för misshandel av henne.

Johnny Depp och Amber Heard skilde sig 2017.

Talar ut om relationen

Exparet träffades under inspelningen av filmen ”The rum diary” 2011. Under tisdagens rättegång hävdade Johnny Depp att Amber Heard kom till honom för att komma framåt i sin egen karriär, skriver People.

– Hon var då oerhört vänlig mot mig och angelägen om att berätta för mig om uppbrottet med sin tidigare partner som hon nyligen gått igenom. Om jag hade vetat det jag vet nu skulle jag ha sett röda flaggor och varningsskyltarna, men det gjorde jag inte, sa han i rätten.

Johnny Depp på väg till rättegången i London på tisdagen.

”Hon hade en agenda”

Han fortsatte:

– Hon var vacker, till synes otroligt intresserad av mig och mitt arbete, och jag föll för det. Hon bombarderade mig med det som verkade vara kärlek. Det var inte förrän senare som jag förstod att hon hade en agenda, nämligen att gifta sig med mig för att fortsätta gå framåt i sin egen karriär och/eller för att tjäna på det ekonomiskt, och hon visste hur hon skulle åstadkomma det.

Han tillade: ”Hon visste vad hon ville ha, och jag var en enkel måltavla”.

Johnny Depp menade också att Amber Heard noggrant gjort research om honom och hans intressen och att hon sa att hon hade samma tankar, favoritförfattare, musiksmak och konststil som honom.

– Istället för att se detta som beräknande, sociopatiskt och känslomässigt oärligt övertygade jag mig själv om att det var förtjusande och sött.

Johnny Depp sa också att han är övertygad om att Amber Heard kom in i hans liv för att ta ifrån honom allt han har och förstöra det som återstod av det.

Amber Heard anländer till domstolen i London.

Nekat alla anklagelser

Johnny Depp och Amber Heard gifte sig 2015. I maj 2016 ansökte Heard om att Depp skulle beläggas med besöksförbud och anklagade honom då för att ha misshandlat henne. Depp har hela tiden förnekat anklagelserna.

Skilsmässan slutade i en uppgörelse utanför domstol, där Johnny Depp fick betala 65 miljoner kronor. Båda parter signerade sekretessavtal som skulle hindra dem från att diskutera deras relation offentligt.

Stämde Heard för ärekränkning

Depp stämde Heard senare för ärekränkning, när hon i tidningen Washington Post i december 2018 skrev om att vara ett offer för misshandel i hemmet, där hon inte nämnde Depp vid namn. Johnny Depps advokat kallade hennes anklagelser i texten för ”en bluff”.

Heards advokat uppmanade domstolen i höstas att lägga ner stämningsansökan, och hävdade att Heards text inte handlade om Depp. Men domaren slog fast i mars i år att man inte kommer att avslå ansökan, skriver People.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för skådisarna i ”Brat pack”

ÄMNEN I ARTIKELN

Johnny Depp

Amber Heard

The Sun

Rupert Murdoch

Förtal