Saga Scott: Du kan inte vara en mes

Paradise hotel-profilen om hur du överlever inne i huset

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Felipe Morales

Ett bra självförtroende, beslutsamhet och förmågan att inte bli bakfull.
Det är tre av Saga Scotts tips för hur du klarar dig långt i Paradise Hotel.
– Du kan inte vara en mes. Det går inte, säger hon till Nöjesbladet.

Ansökningsprocessen till nästa säsong av Paradise Hotel har startat. Enligt Saga Scott, Paradise Hotel-profil från säsongen 2014, gäller det att våga ta för sig inne i huset för att lyckas.
– Det passar sig ju kanske inte att sitta tyst i ett hörn om man vill delta i ett sånt program. Man måste väl vara ganska beslutsam, öppen, ärlig och kunna bjuda på sig själv. Humor och personlighet är viktigt, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt Saga är det viktigt att du som deltagare inser vikten av meningen ’det blir vad man gör det till’. Att tycka om att festa är också en god förutsättning för att trivas i huset. Att bli bakfull är däremot inte en god förmåga.
– Det är det sämsta du kan vara där med tanke på värmen. Du måste ju ändå prestera. Du kan inte komma dit och tro att du är på solsemester. För det kommer att hända grejer. Och är du då en sliten jävel blir det svårt.

”Kan inte vara en mes”

För att klara av pakter och intriger bör du vara en social person, enligt Saga.
– Du måste gå ihop med människor, kunna anpassa dig och ta beslut. Du kan inte vara en mes. Det går inte.

Underskatta heller inte dina kunskaper inom geografi eller historia.
– Jag trodde ju aldrig i hela mitt liv att jag skulle behöva kunna allting man lärt sig i skolan. Man får vara beredd på vad som helst.

För att gå hem i tv-sofforna tipsar hon också om att vara sig själv.
– Vissa vill efterlikna någon annan karaktär eller försöker vara som någon annan det gått bra för. De tär bra om man inte har den inställningen när man kommer in.

”Fokusera mindre på utseende”

I dokumentet du behöver fylla i för att ansöka behöver du bland annat ladda upp bilder på dig själv i festkläder. Du behöver också fylla i hur lång du är och beskriva ditt civilstånd och din drömpartner.
– Egentligen tycker jag inte att man borde fokusera så mycket på utseende. Det skapar ju normer för de som tittar på det.

Inför årets säsong hoppas Saga Scott på ett startfält som skiljer sig från tidigare år.
– Sverige är ganska trötta på det här typiska. Jag tror de hade velat se något nytt, säger hon och fortsätter:
– Jag tycker inte att de ska in så himla unga människor. Jag har svårt att se hur man, när man är 19, ska kunna förvalta ett liv i offentligheten på rätt sätt. Det här livet är ganska hårt. Jag tycker att de ska ta in lite äldre deltagare.

Anser du att man borde vara singel för att vara med?
– Jag tycker absolut inte att det har någon betydelse.

Måste man vara öppen för att ha sex i tv?
– Nej. Känner man att man vill det får man väl göra det. Skulle jag få göra om det hade jag kanske tänkt efter lite mer.

Vilka är dina topp tre tips för att gå långt i tävlingen?
– Självförtroende är bra att ha, det är bra att vara social och du måste vara mentalt förberedd på vad du vill. Var beslutsam. Om du vill vinna så kan du ju det. Du måste bara tänka rätt, säger hon.

Här kan man anmäla sig till kommande säsong av programmet (extern länk).

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN