Justine Kirk om stödet efter cancerbeskedet – pengarna väller in

Tidigare SVT-hallåan: ”En sjukdom många drabbas av”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Justine Kirk berättade i lördags att hon diagnostiserats med bröstcancer.

Den 14 oktober fyller hon år och har inför födelsedagen startat en insamling på Facebook, till förmån för Cancerfonden.

Nu väller donationerna in.

I lördags berättade den tidigare SVT-hallåan och programledaren Justine Kirk om behandlingsprocessen av sin bröstcancer som hon diagnostiserades med i maj.

Den 14 oktober fyller Justine Kirk 53 år och inför sin födelsedag har hon startat en insamling på Facebook, till förmån för Cancerfonden. Målet var till en början att få in donationer på 5 000 kronor, något som uppnåddes redan inom ett dygn. Då höjde hon målet till 10 000 kronor. Även det målet nåddes inom kort.

– Jag hade förväntat mig att det skulle bli jättemycket gensvar efter min intervju i Aftonbladet. Jag hade satt målet på 10 000, jag nådde 10 000 och nu är jag uppe i 15 000. Om en vecka fyller jag år och hoppas nu att vi kommer upp till 20 000 kronor, säger hon till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: Privat
Justine Kirk utan hår.

Kände oro att berätta

Justine Kirk säger att det betyder oerhört mycket att folk bryr sig och engagerar sig i cancerforskningen.

– Det är en sjukdom som många drabbas av: många känner folk som drabbats, många har familjemedlemmar som har drabbats och man går och oroar sig för egen del. Samtidigt vet man att det händer supermycket med forskningen, det sker framsteg hela tiden.

Hon säger att det fanns en oro att berätta om sin cancer, eftersom hon var rädd att det skulle bli för mycket fokus på henne.

– Exponering är komplicerat. Jag vill att det ska vara fokus på Cancerfonden och inte på mig, men jag har bara mötts av positiva reaktioner och kärlek.

Hur ska du fira din födelsedag?

– Det blir massor med folk som kommer över, lagar mat och tar hand om mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE