John Cusack och Kendrick Sampson attackerad av poliser

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Skådespelaren John Cusack ("High fidelity") blev attackerad av batongförsedd polis i Chicago under nattens protester mot George Floyds död. Han berättar om händelsen på Twitter, vilket har uppmärksammats av Independent.

John Cusack, skådespelare.
Foto: Charles Sykes / TT NYHETSBYRÅN
John Cusack, skådespelare.

"Polisen gillade inte att jag filmade en brinnande bil så de kom emot mig med batonger. Slog på min cykel", skriver Cusack som också skriver att han har blivit utsatt för pepparspray och att han hoppas att den senare tidens protester ska leda till "slutet för Trumps avskyvärda era."

Skådespelaren Kendrick Sampson, som medverkar i HBO-komedin "Insecure", befann sig också ute under lördagen och träffades av polisens gummikulor under protester i Los Angeles.

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
Skådespelaren Kendrick Sampson träffades av gummikulor under protesterna. Arkivbild.

I videor som han lagt upp på sitt Instagramkonto visas hur Sampson och andra som demonstrerar blir beskjutna och slagna med batonger under kaotiska former.

- Ser ni det här — batong, säger Sampson, och visar upp en blodig läpp och andra skador på sin arm och sitt bröst och säger att de uppstått av polisens gummikulor, rapporterar The Wrap.

Protesterna i Los Angeles och Chicago är en del av den våg av demonstrationer och upplopp som har brutit ut i flera amerikanska städer de senaste dagarna

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN