Isabelle är Mariette Hanssons nya kärlek

Mellostjärnan: ”Jag är superlycklig och så kär”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Mariette Hansson och Isabelle Grönkvist träffades på ett bröllop för sex år sedan.
Foto: PRIVAT / @marietteofficial
Mariette Hansson och Isabelle Grönkvist träffades på ett bröllop för sex år sedan.

NÖJE

Att komma ut som homosexuell var allt annat än lätt för Mariette Hansson.

Nu berättar artisten som är nyförälskad i flickvännen Isabelle om den svåra perioden.

– Jag fick trösta mina föräldrar och förklara att de inte hade gjort något fel, säger hon till Aftonbladet.

Det var i samband med Melodifestivalen i vintras som Aftonbladet kunde berätta att artisten Mariette Hansson, 37, mött kärleken igen.

På finalens efterfest dök hon upp med designern Isabelle Grönkvist, 31, och bekräftade den färska relationen, men var rätt förtegen i övrigt.

”Har verkligen hittat hem”

Nyligen publicerade Mariette Hansson en lång kärleksförklaring på Instagram som hon fått av flickvännen där det bland annat stod ”kär är jag, uppenbarligen så kär att det hade behövts ett nytt ord för kär”.

– Jag blir så himla bortskämd och överöst med kärlek. Varenda dag ligger det en post it-lapp i en burk. Jag är superlycklig och så kär, säger Mariette Hansson till Aftonbladet och skrattar när vi frågar hur kär hon är på en skala från ett till tio:

– Elva! Vi stärker och inspirerar varandra. Jag har verkligen hittat hem.

Hur träffades ni?

– Det var på ett bröllop för sex år sedan. Men då var vi båda upptagna, men vi såg varandra och det var något. Nästan sex år senare blev vi sammanförda av vänner. Ingen var riktigt redo, men hon tog mod till sig och hörde av sig och jag föll pladask. Men är det rätt så… Nu vet jag också att man kan bli kär utan att ens ha träffats, jag blev nog kär redan när vi sms:ade med varandra.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Mariette och Isabelle på Melodifestivalens efterfest.
Foto: PRIVAT / @marietteofficial
Mariette och Isabelle bor vanligtvis på olika orter.

Isabelle Grönkvist huserar i skånska Kullabygden och Mariette Hansson som vanligtvis bor i Stockholm har på grund av den rådande coronapandemin kunnat tillbringa extra mycket tid söderöver.

– Nu när det har varit lite karantän har vi verkligen kunnat känna varandra och fått en vardag tillsammans. Det funkar fantastiskt bra. Allt har gått väldigt fort, men det blir väl så när man känner att man har hittat rätt.

”Fick trösta dem”

Mariette Hansson kom ut som homosexuell under gymnasietiden. Hon var nervös innan, men vännerna tog det väldigt bra, värre var det med föräldrarna.

– Det var en snurrig tid för mig. Jag hade gått med tankarna så länge och sedan när jag tog steget och vågade berätta allt och mina föräldrar inte accepterade det… De hade ingen kunskap och ingen i sin närhet som var utanför normen på det sättet. För första gången kände jag mig äldre och klokare än mina föräldrar. Jag fick trösta dem och förklara att de inte hade gjort något fel, för det var ju inget fel på mig. Jag var bara kär. De undrade också hur det skulle bli med barnbarn, vad andra skulle tycka och så.

– Det tog nog två år innan jag och pappa kunde prata normalt igen. Vi har gått igenom väldigt mycket, men tack vare det fick vi en väldigt fin kontakt som jag inte vet om vi hade haft annars. Men släkten tog det bra och mormor sa ”men vi älskar ju dig ändå”. När mamma hörde det tror jag hon vände lite och tänkte att om mormor tycker det är okej, då måste jag nog också tycka det. På något sätt är jag ändå glad att ha gått igenom allt det där, jag fick lära dem någonting.

För Mariette Hansson betyder därför Stockholm Pride, som invigs på fredag, oerhört mycket. 

– Det är extra fokus på acceptans, att älska vem man vill och öppen kärlek. Det är viktigt med öppenhet året om men den här veckan ska vi belysa både glädje och samhörighet men också vägen vi har kvar. Pride är också en hyllning till alla som har kämpat och stått upp för det här genom åren.

Foto: PRIVAT / @marietteofficial
För Mariette Hansson är Pride en hyllning till alla som kämpat genom åren.
Publicerad:

LÄS VIDARE