Kygo släpper okända låten – med Whitney Houston

Superstjärnans bortglömda inspelning får nytt liv – 29 år senare

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / TT NYHETSBYRÅN
Kygo.

Whitney Houstons okända cover släpptes bara som bonusspår i Japan.

Nu får hennes röst nytt liv – när norska Kygo släpper ”Higher love” 29 år senare.

– Jag har försökt få det att låta som något som hon skulle ha gjort, men också något som är min stil, säger Kygo till Rolling Stone Magazine.

Whitney Houstons omisskännliga röst står i centrum när Kyrre Gørvell-Dahll, 27, mer känd som Kygo i dag släpper sin nya låt, en egen version av 80-talsklassikern ”Higher love”. Låten är i original skriven och framförd av Steve Winwood, 71, och blev en världshit när den släpptes sommaren 1986. Whitney Houston, som dog tragiskt i en drunkningsolycka efter en överdos 2012, gjorde en inspelning av låten som i princip varit bortglömd tills nu. Hennes version släppte bara i Japan, som bonusspår på den japanska utgåvan av albumet ”I’m you baby tonight” 1990.

Men nu har Whitney Houstons familj gett Kygo tillstånd att ge hennes röst nytt liv.

– Jag blev väldigt hedrad när Whitney Houstons familj presenterade mig möjligheten att arbeta med materialet från en av de största kvinnliga vokalisterna genom tiderna, säger den norska EDM-stjärnan i ett pressmeddelande.

– Jag omarbetade låten och är väldigt nöjd med hur resultatet blev, säger han.

Vill påminna om Whitney

Till Rolling Stone Magazine säger Kygo:

– Jag har försökt få det att låta som något som hon skulle ha gjort, men också något som är min stil.

Pat Houston, Whitney Houstons svägerska gift med hennes halvbror Gary Houston och ansvarig för superstjärnans dödsbo, berättar om den nya låten för Rolling Stone Magazine:

– Vårt nuvarande kulturlandsskap har törstat efter något upplyftande och inspirerande. Vem skulle vara bättre på det än Whitney, den mest uppiggande vokalisten genom tiderna, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Vi vill påminna folk om anledningen till att de föll för Whitney.

Familjen har ännu fler planer för Whitney Houstons musikarv, med bland annat en hologramturné och ett album med icke utgivna låtar, uppger Rolling Stone.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN