Vilken kändis blir USA:s president 2020? RÖSTA

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:

USA styrs av en president med märklig orange frisyr, utan direkta politiska kunskaper med en bakgrund som bufflig miljardär och dokusåpaprogramledare. Det är därför inte helt osannolikt att även nästa president blir en spektakulär kändis. Här är kändisarna det ryktas om

Dwayne "The Rock" Johnson

”The Rock” är en sån där kille som kan och har allt. Typ poppiskillen i gymnasiet. Han är rik som ett troll, kan brottas, spela fotboll och är bra på i stort sett allt han tar sig för. Johnson är dessutom ett socialt geni med en minst sagt imponerande torso. På en rak fråga i GQ Magazine huruvida han skulle kunna lägga ner sin karriär som jordens högst betalda skådespelare för att flytta in i Vita huset svarade han att ”Det är högst troligt”

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg nöjer sig tydligen inte bara med att kontrollera våra liv genom Facebook. Ska han även bli överbefälhavare och flytta in i Vita huset? Zuckerberg har i och för sig inte sagt att han vill styra USA. Men Facebookgrundaren pysslar med en rad saker som pekar på motsatsen. Bland annat har han hyrt in ett helt gäng höjdare som tidigare jobbade åt Obama. Sociala medier-mogulen har även tillbringat ett år med åka genom hela USA och genomfört något han kallar ”lyssnarturnén”. Under turnén träffade Zuckerberg makthavare och politiker i nästan 50 stater.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey möttes av stående ovationer på Golden Globe-galan 2018 när hon tilldelades Cecil B. DeMille-priset. I samband prisutdelningen levererade Oprah galans eldigaste tal. Det ledde omedelbart till spekulationer om att hon planerar att kandidera till presidentvalet 2020, rapporterar Daily News.

Kanye West

Foto: Youtube

Under Video Music Awards 2015 avslöjade rapparen Kanye West att han tänker ställa upp som presidentkandidat 2020.
– Som ni förmodligen redan gissat har jag att bestämt mig för att ställa upp i valet, sa stjärnan då.

West har inte gett upp planerna - ej heller hans fans. Hashtagen #kanye2020 trendar med jämna mellanrum på Twitter för att få den gode Kanye West att ställa upp i valet. ”Det finns bara en man som kan rädda oss nu”, ”2004 räddade han hiphopen, 2020 kommer han rädda Amerika” och ”Om Melania kan vara Första dam kan Kim också” är några av de tweets som kommit upp med hashtagen för att stötta Kanye. West själv har i tv-showen ”Ellen” avslöjat vad som skulle hända vid ett eventuellt presidentskap.
– Om jag hade resurserna skulle jag kunna hjälpa många människor. Jag har idéer som skulle kunna få människors liv de närmaste 100 åren att bli mycket bättre, sa rappstjärnan något luddigt till Ellen.

Ron Perlman

Perlman är inte främmande för presidentskapet efter att i tv-serien ”Sons of Anarchy” spelat stenhård president för motorcykelklubben med samma namn.
"Jag utnyttjar härmed min enorma Facebooknärvaro för att tillkännage min kandidatur till att bli president i USA, 2020”, meddelade Perlman högtidligt sina 1,4 miljoner följare på Facebook.

Presidentkandidatsbubblare

På sociala medier har det även ryktas om att Katy Perry, Will Smith, Tom Hanks och Chris Rock alla är spekulanter på det mäktiga jobbet.

RÖSTA

Publicerad: