Per Andersson skadad i ”Breaking news” – fick åka till sjukhus

”Grotesco”-stjärnan bar tvångströja: ”Triggade mig”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Per Andersson – i tvångströja – kastade sig handlöst över ett bord i ”Breaking news”.

Det slutade så illa att han fick uppsöka sjukhus.

– Jag blev galen i den där tröjan, säger Andersson om skadorna.

Man vet aldrig vad som händer när Per Andersson är med i tv. Därför tyckte Fredrik Wikingsson och Filip Hammar att det var en god idé att sätta på honom en tvångströja i onsdagens ”Breaking news” (Kanal 5).

– De hade en tanke av att det brukar balla ur när jag är med i såna grejer. Nu skulle de lägga band på mig så vi kunde prata om min nya föreställning, säger Per Andersson till Nöjesbladet.

Tilltaget fick dock motsatt effekt.

När Andersson tillsammans med de andra gästerna satt vid ett uppdukat middagsbord fick han för sig att han skulle slänga sig över bordet.

Det gick dock inte alls som han tänkt sig. Andersson ramlade först ned från en stol och slog i bordskanten. Men han gav sig inte och kastade sig sedan över bordet – och föll handlöst på både porslin och glas.

Läkaren hittade först inga fel

I programmet såg han ut att klara sig från skador. Men när Per Andersson vaknade upp under onsdagen, två dagar efter inspelningen, kände han av smärtor i bröstet.

– Det var första gången jag vaknade av att jag har ont. Det smärtade vid hjärtat och jag tänkte: ”Nej, jaha, tack för den här tiden då”. Nyss fyllda 40 år så tog det slut. Jag åkte in till sjukhuset klockan sex på morgonen, säger Per Andersson.

– Jag är inte alls hypokondrisk men till och med jag började skriva ner arv och sånt.

Läkaren kunde dock inte hitta några fel på honom, alla värden såg bra ut. Men så precis innan Per Andersson skulle gå fick han frågan om han gjort något speciellt den senaste tiden.

”Ja, jag var med i ’Breaking news’. Jag hade tvångströja på mig och slängde mig över ett matbord”, ska Andersson ha svarat.

En förvirrad läkare undersökte honom närmare, och kunde snabbt konstatera att Anderson brutit några av sina revben.

– Så nu är det hem och vila i åtta dagar, lägga mig i en säng och käka smärtstillande. Men det är jättebra. Jag är inne i en manusperiod så på så sätt var det väl det bästa som kunde hända.

1 av 2 | Foto: Stina Stjernkvist/TT
Per Andersson.

”Jag blev galen i den där tröjan”

Per Andersson kan inte riktigt förklara hur han tänkte när han fick för sig att kasta sig över bordet. Han tror tvångströjan påverkade honom en del.

– Jag fick för mig att jag kände mig tryggad av att jag hade en tvångströja så att jag inte skulle balla ur. Men jag tror det triggade mig. Jag blev galen i den där tröjan. Det åt upp mig.

Om det är något komikern, som är aktuell med föreställningen ”ART” tillsammans med Henrik Schyffert och Johan Rheborg, har lärt sig av sin medverkan i programmet är det att han framöver alltid ska ha med sig sällskap.

– Både för min egen skull och hela ART:s skull. Nu får de vara med mig så det blir någon ordning. Det är bra om jag överlever till premiären i februari, säger han.

– Man ska inte släppa i väg mig själv. Det går ju liksom åt skogen varje gång.

”Breaking news med Filip och Fredrik” sänds på Dplay och Kanal 5, måndag till torsdag klockan 22:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE