Kamferdrops avslöjar nya kärleken – och gangsterstilen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Melodifestivalen blev en flopp.

Nu släpper Kamferdrops ny musik i gangsterpopstil tillsammans med svenska rapparen Adel.

Men framförallt är hon kär.

– Det var helt fantastiskt att träffa henne, säger Kamferdrops.

Kamferdrops Mello-karriär blev en kort historia.

Bara timmar före deltävlingen, skakades den norska artistens läger av en oväntad låtläcka. Nöjesbladet kunde då avslöja att hennes bidrag ”Solen lever kvar hos dig” funnits på nätet i över åtta år.

Men Kamferdrops slapp diskning – och fick medverka ändå. I deltävlingen hamnade hon dock på en snöplig sjätteplats.

Nu siktar hon på att ta revansch.

– Det är ju ett schlagerkaos! Jag tycker det är helt fantastiskt, säger Kamferdrops, som har fått mersmak på musiktävlingen.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Kamferdrops blev kär i sin dansare, här kysstes de på Melodifestivalens efterfest i Karlstad i februari.

– Jag får bara fortsätta vara med och fram tills jag går vidare. Jag behöver inte vinna, men jag jag vill bara gå vidare från deltävlingen.

Kamferdrops: ”Hon är vackrast i Norge”

Hon skrattar till vid tanken och beskriver Melodifestivalupplevelsen som ”helt sjuk”, med all uppståndelse, fester och bevakning. Kamferdrops själv fastnade i blickfånget upprepade gånger och inte bara på grund av låtläckan. Scenshowen bestod av enhörningar, en glittersprutande saxofon och kloner av sig själv. På efterfesten kysstes hon med just en sådan klon framför pressfotograferna.

– Jag har en väldig kärlekstur, säger Kamferdrops lyckligt.

”Klonen” är Kamferdrops flickvän sedan en tid tillbaka.

– Jag tycker att hon är så fin så det var lite tråkigt att dölja hennes ansikte. Men det var härligt också att få strula med sig själv en hel kväll.

Kamferdrops månar om att hålla flickvännens identitet hemlig och är sparsam med detaljerna. Men hon berättar öppenhjärtigt om en första nervös dejt som blev startskottet på en spirande kärlek.

– Det var helt fantastiskt att träffa henne. Jag kände henne inte och man tror aldrig att en blind-date ska gå. När hon kom in så blev jag sjukt nervös och började skaka extremt mycket. Jag blev helt ”awkward”, du vet när man inte ens kommer ihåg hur man går eller om man använder höger eller vänster hand. Ingen aning! Jag blev helt idiot! De första minuterna var jag superställd.

Men dejten gick bra. Kamferdrops beskriver den ”som en dröm”. Och resten är, som man säger, historia.

– Det är ganska härligt. Man behöver en vacker brud att hålla i handen. Jag är ganska säker på att hon är vackrast i Norge. Det är helt objektivt att hon är väldigt, väldigt vacker.

Schlagerhouse möter gangsterpop

Kamferdrops har tagit Sverige med storm med sin schlagerhouse. Hennes version av Kikki Danielssons ”Jag trodde änglarna fanns” låg etta på Svensktoppen och nådde stora framgångar på flera spellistor.

Nu tar hon sig an en ny genre. På fredag släpps Kamferdrops remix av rapparen Adels debutsingel ”Skina” från 2017, en låt som ska förmedla motivation, berättar Adel. Debuten sålde platina, uppföljaren ”Spring” sålde guld. Kamferdrops är ett av Adels hängivna fans, som ville sammanföra hans gangsterpop och hennes schlagerhouse.

– Det viktigaste i livet är ju att ”skina”. Jag tycker att alla ska gå runt och sjunga ”en dag ska vi alla skina”. Jag har lyssnat på hans originalversion många gånger och jag älskar den. Det bara kändes som att vi skulle göra den tillsammans. Vi pratade med Adel och hans management och frågade om de var intresserade att göra lite enhörningsmusik tillsammans och då sa han ”ja”. Det är jag jätteglad för.

”Jag vill bara vinna någonting!”

Och Adel delar hennes entusiasm.

– Det har varit jättekul, hon håller ju på med helt annan musik än vad jag gör. Jag är alltid öppen för att testa nya grejer. Vi tänkte göra en remix hela tiden, så det var bara pricken över i att Kamferdrops hörde av sig. Jag blev supernöjd. Det är en bra remix.

– Jag har alltid haft en liten gangster i mig. Det kändes som att det var på tiden, säger Kamferdrops skämtsamt.

Är det här din nya stil?

– Jag tycker inte helt om att begränsa mig själv. Jag är impulsiv och vill göra så mycket, så nästa gång kanske det blir tropisk metal. Jag tänker att man bara ska försöka att göra massa saker som inte har gjorts förut. Det kanske man kan vinna pris för, den som har gjort flest nya genrer. Jag vill bara vinna någonting!

Publicerad: